JAS-bloggen
Intervjuer

Succélaget fortsätter imponera – slutspelet inom räckhåll

Efter Ledbergs framgångar i helgen i USM-klassen så väntade en JAS-match under måndagen där man fortsatt är med i racet. Motståndet som man ställdes emot var lokalkonkurrenten Linköping.

Linköping toppade gruppen inför matchen och hade en förlustnolla längst ut i raden. – Vi visste inför matchen att de skulle väldigt tufft men vi hade bestämt oss innan att bara fokusera på vårt spel och hur vi skulle genomföra matchen, säger Ledbergs Timmy Lindkvist till bloggen.

Ledberg som senast förra helgen förlorade borta mot Fagerhult med 6-4 och där tappade viktiga poäng i toppskiktet. – Vi kände efter den matchen att vi inte tog det jobb som behövdes, vi jobba inte klart situationerna och missa mycket skott täck och det var anledningen till att vi torska. Senaste veckan har vi bara lagt fokus på vårt spel och snackat om att vi just måste jobbet på planen, inget mer än det.

Tidigare under måndagen så kunde man om man var vaken, se i IBIS att storstjärnorna William Westerdahl och Oliver Liedberg ej var inlagda, även om de båda skulle komma till spel till sist. – Det är ju enligt mig Linköpings två bästa spelare så snacket gick väl lite i laget, men det var inget vi la någon speciell energi på.

Första perioden blev målsnål, men vanns av Ledberg efter Sebastian Gustafssons mål. – Vi sliter på bra i första perioden och tar jobbet som vi snacka om innan matchen och får tillslut ett friläge som vi tar vara på.

I den andra perioden så vände hemmalaget på matchen och efter att Olivier Liedberg stått för tre mål så hamnade Ledberg i underläge med 3-2. – Vi gör ändå en helt okej period, men dom lyckas trycka ner oss mer än va de gjorde i första perioden och får igång sitt rull lite mer, sen så blir de lite för mycket  misstag som de kan utnyttja.

Den målsnåla inledningen blev även en målsnål avslutning där Ledberg gjorde periodens enda mål och matchen slutade 3-3. Rättvist?

  • Det tycker ja, båda lagen gör en bra match och vi fick anfalla och försvara ungefär lika mycket.

I och med poängen så har Ledberg sex poäng ner till Hovslätt som jagar utanför slutspelsstrecket, men som dock har en match mindre spelad. – Trygga skulle jag inte säga att vi är, vi har två tuffa möten mot just Hovslätt och sen Lockerud som kan gå hur som helst. Men vi vet vad vi måste göra och tror fortfarande på att vi kan ta en av slutspelsplatserna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar