JAS-bloggen
Okategoriserade

Inför Finnkampen – sex spelare födda 2000 ryktas få chansen i U19

Något som är på tapeten nu är landslagstrupperna, där herrlandslagets trupp till VM-kvalet presenterades under föregående veckan. Idag kom U19-truppen för damlandslaget och imorgon kommer densamma för U19-herrarna.

Enligt det som bloggen fått till sig så ser det ut som att sex spela födda 2000 kommer få chansen att representera Sverige i Finnkampen här framöver. Ett kvitto på att den sedan tidigt erkänt starka 00-kullen fortsätter sätta sina spår, vilket jag anser är helt rätt. Bäst spelare ska deltaga och spela i ett landslag. Senast U19-landslaget spelade var EFT:n i Schweiz i höstas och då såg truppen ut på följande sätt:

(OBS, truppen från i höstas)

Målvakter
Viktor Kastengren, RIG Umeå IBF
Simon Olofsson, Rasbo IK

Backar
Dennis Andersson, Salems IF
Fredrik Andersson, RIG Umeå IBF
Patrik Gustavsson, Salems IF
Linus Hellqvist, AIK
Isac Lindblad, RIG Umeå IBF
William Westerdahl, Linköping FBC
Erik Oweling, Djurgårdens IF IBS

Forwards
Hampus Ahrén, RIG Umeå IBF
Joel Birgersson, Warberg IBF
Oskar Block, RIG Umeå IBF
Oskar Domberg, RIG Umeå IBF
Jacob Embretzen, IBF Örebro
Albin Hedstål, RIG Umeå IBF
Michael Jansson, Rasbo IK
Oliver Liedberg, Linköping FBC
Adam Nilsson, FBC Kalmarsund Ungdom
Kevin Rigogiannis, Nykvarns IF
Lucas Rigogiannis, Nykvarns IF
Lukas Sjöblom, RIG Umeå IBF
Filip Stjernberg, Craftstadens IBK Oskarshamn

Att en spelare som Hampus Ahrén född 2000 kan få chansen på nytt känns inte alls orimligt med tanke på hans utvecklingskurva och prestationer det senaste, men vad har vi fler för unga killar som kan få chansen? Vem petas? Truppen släpps under morgondagen från förbundet.

Om vi ser till damernas U19-trupp så finner vi ett par spelare födda 2000 där, bland annat Lockeruds poängdrottning Ellen Nyman som gör debut och är absolut en sevärd spelare. Vilde Rundfloen från Nacka Wallenstam, Moa Andersson, KAIS Mora, Cornelia Palmér, RIG Umeå IBF, Wilma Johansson, RIG Umeå IBF och Alicia Svensson, Fröjereds IF är övriga spelare födda 2000 som vi fortfarande kan få se i JAS under denna säsongen då deras lag fortsatt slåss om slutspelsplatserna.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar