JAS-bloggen
Intervjuer

Seger och Nykvarn lyfter mot slutspelet: ”Målet är ett guld”

Att Nykvarn på förhand var en av favoriterna i sin grupp, om inte den största, rådde det inga tvivel om. Laget som har en stark slutspelstradition under de senaste åren, men som inte lyckats gå hela vägen i slutändan.

Under söndagen så väntade returmötet med Salem, ett möte som blivit klassiskt under de senaste åren där man t.ex. mötte varandra i slutspelet för snart två år sedan. – Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ett såklart taggat Salem, men tankarna gick fortfarande på att tre poäng skulle hem, säger Lucas Rigogiannis till bloggen.

Hemmalaget började starkt och gjorde 2-0, men gästerna kunde med enbart 15 sekunder kvar av perioden reducera och få välbehövlig energi med sig in i periodpausen.  Tycker vi slappnar av lite i slutet och tar det lite för lugnt och blir straffade direkt av deras ettriga man man spel när vi slarvar, självklart får de energi, men de får vi ta.

Den energi fortsatte gästerna att rida på, då man i den andra perioden dels kvitterade och även tog ledningen med 2-3. – Det Salem gör bättre än oss dem två första perioderna  är att dem vinner alla närkamper och är först på alla bollar, de var den största skillnaden.

Vad sa ni inför den tredje perioden?

  • Vi prata om att vi måste höja oss i allt vi gör, mer energi, först i närkamper och ett högre bolltempo för att få dem i rörelse.

När Salem fick chansen i powerplay så kunde man ta ett stort kliv mot segern, men istället så kvitterade Nykvarn i boxplay via Gustav Granlöf. Därefter så kom tre snabba mål relativt kort inpå varandra och där vände hemmalaget matchen rejält. – Salem slarvar lite och vi trycker dit chanserna vi får, där får vi lite gratis energi som får oss att höja nivån och som gör att Salem sjunker ner sig lite.

Om man tittar på protokollet så kan man dock se att hemmalaget ådrog sig tre utvisningar för protest, en i vardera period till sist. – Båda lagen blir varnade inför sista perioden att dem kommer plocka för snack och slag. Vi får tre billiga utvisningar där domarn tycker sitt och vi väljer att fortsätta diskutera om de och protesterar.

I och med segern så är slutspelsplatsen säkrad trots att det är flertalet matcher kvar. Lagen där bakom, Salem och Älvsjö ställs emot varandra och kommer därmed inte kunna nå ikapp Nykvarn. – Tycker vi har genomfört det grymt, vi kommer ta en match i taget och målet är ju ett guld självklart.

steelers-vs-salem-107-2

Det blev Nykvarn som drog det längsta strået till sist. Foto: House of Humble Media. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar