JAS-bloggen
Intervjuer

Warberg knep vinst i ”måstematchen” – drömmen om slutspel lever

Warberg har de senaste åren varit ett stabilt slutspelslag och även denna säsongen ser man ut att ha chansen efter en fin insats senast nu i helgen.

Inför matchen mot Lindås så hade Warberg ett par poäng upp till toppen och var egentligen tvungna att inte tappa poäng för att förlora för mycket mark. – Ja vi kände nästan att detta var en match som vi nästan var tvungna att vinna för att nå slutspel, säger Marcus Alfredsson till bloggen.

I och med att serien har vänt så var detta andra gången man ställdes mot varandra där man tidigare under hösten förlorade med 6-8, då på hemmaplan. – Förra matchen mot Lindås var också väldigt jämn, det är två bra lag som ska tillhöra toppen. Förra matchen så var det vi som fick en tidig ledning, men sedan steppade Lindås upp och vi gick ner lite. Vi hade fått lite förstärkning till detta mötet.

Starten blev dock allt annat än bra – 2-0 underläge efter drygt 2,5 spelade minut. – Båda målen var att vi tappar boll i offensiven och dom kontrar 2 mot 1.

Det blev dock en väckarklocka för gästerna som kunde vakna, vända perioden och vinna den med 3-4 till sist. – Tycker vi är det bättre laget de sista 15 och är väl värda ledning efter första. Vi pratade om att vi skulle gå ut och fortsätta som vi avlutade perioden.

Även i den andra perioden fortsatte man att följas åt, men det var på nytt gästande Warberg som ledde, men då med 5-6 istället. – Ja vi leder med 5-6 efter två perioder då vi gör mål 19:59. Vi snackade inte jätte mycket, mer att gå ut och bara köra.

Lindås kunde i den tredje perioden hitta en tidig kvittering, men när Warberg halvvägs in i perioden gjorde 6-7 så var det sedan ett resultat man inte släppte. – Jag tycker att vi slet mer, vi täckte skott och jobbade stenhårt och det var nog det som avgjorde.

Framöver så kommer man ställas mot både Pixbo och Zenith, två andra lag som finns med i det absoluta toppskiktet där det är jämnt om placeringarna numera. – Jag tror våra chanser är goda! Pixbo och Zenith är två bra lag men vi har bra möjligheter att slå dom och att gå vidare till slutspel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar