JAS-bloggen
Foto: Anna-Karin Lindholm
Intervjuer

Näste 01:a fick debutera i storförlust: ”Fick beskedet på bussen”

Örebro har under säsongen haft det tufft, bytt tränare, men fortsatt inte fått någon effekt som nykomling i SSL. Däremot har man släppt fram ett par unga killar som Emil Ruud och under lördagens match mot Falun så fick näste spelare född 2001 debutera.

Det var centern som Nils Kero som fick chansen att starta i bortamatchen i lagets tredjekedja under nye tränarduon Juuska/Eriksson – Fick beskedet att jag skulle starta på bussen på väg upp till Falun och det var såklart väldigt kul att få chansen från start. Det var absolut inget jag hade förväntat mig några dagar tidigare att få starta mot Falun borta, säger Kero till bloggen.

Laget kom från en förlust mot AIK senast och formen har varit svag. Att ställas mot serieledande Falun borta, kanske inte är den mest optimala matchen att vända en sån trend. – Vi hade verkligen ingenting att förlora mot Falun och gick in för att lira bra innebandy och ge dem en bra match. Detta är något jag tycker vi visar i framförallt första perioden men också i andra delar av matchen.

Första perioden är jämn, men tidigt i den andra så rycker Falun och går upp till 8-2 och ser ut att punktera matchen. Även om Örebro reducerade gånger två så kom det ett nytt ryck i den tredje och matchen slutade 14-6 till sist. – I början av andra är vi inte där och släpper några alldeles för billiga mål som gör att Falun drar iväg tyvärr. Vi gör några bra sista minuter och har ändå en bra känsla inför tredje, Falun är dock för bra och gör ännu fler mål på oss. Det är klart att vi inte har gått så bra som vi velat på sistone. Det känns ändå som att laget är på väg tillbaka.

Kero placerades alltså som center i tredjekedjan mellan Jacob Embretzen och Marcus Hjelm, samt Genberg och Palm bakom sig. – Jag tycker min insats var helt okej  med tanke på att det var min första SSL-match. Det var bra fart i matchen och det gick undan, även bra tryck i Jalas vilket var kul. Man var tvungen att vara med hela tiden när Falun tickar så fort.

Under söndagen så väntade ny match, denna gången i JAS hemma mot Hagfors. Sett till tabellens läge så skulle hemmalaget vara relativt solklara favoriter mot värmlänningarna. – Vi förlorade första matchen mot Hagfors borta och ville ta revansch idag, vi var taggade. Första matchen släppte vi sex bollar men det tänkte vi inte göra idag.

Man kunde även mönstra fullt lag och där Emil Ruud missat någon tidigare och även Jacob Embretzen som spelat drygt hälften av matcherna innan. – Med alla gubbar med så har vi ett bra lag och med firma Ruud/Embretzen har vi ett ständigt hot framåt.

Man fick revansch och vann matchen till sist med 5-1, ett resultat som gjorde att man befäste sin tredjeplats bakom Lillån och Karlstad som innebär slutspel i nuläget. – Matchen stod och vägde fram till det var 10 min kvar där vi tar greppet och hänger två under kort tid. Hagfors kämpade på bra och spelade fysiskt men satte inte sina chanser. Vi har ett bra läge att gå vidare men har ett par tuffa matcher kvar. Vårt mål är såklart att vara topp tre och gå vidare från gruppen.

25488892_2013019575603214_1090838607_n

Dubbla matcher för Kero i helgen där debuten i SSL avklarades under lördagen. Foto: Anna-Karin Lindholm. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar