JAS-bloggen
Intervjuer

Snuvade på tre poäng efter sen kvittering: ”Vi tar ut vinsten i förskott”

Pixbo har smugit med lite i F-gruppen och därefter seglat upp som en riktig toppkandidat det sista med Lindome och Hovslätt.

Under onsdagskvällen så var det just Pixbo som tog emot Lindome. – Väldigt nervöst som vanligt! Just för att matcherna mot Lindome är alltid lika jämna och hetsiga. Det är två bra lag som kämpar för samma sak.  Denna match stod även tre viktiga poäng på spel vilket gjorde att man var extra taggad, säger Pixbos Malin Damgren till bloggen.

Det var andra matchen lagen emellan denna hösten, där det första mötet slutade med 3-2 seger i Lindomes favör på hemmaplan. – Jag minns att det var vår första JAS match för säsongen och vi fick ett utav de tuffaste motstånden. Jag hade förväntat mig innan att det skulle bli mycket mål då det är mycket tryck från oss båda. Så blev dock inte läget. Lindome hade mycket avslut och hade nog mer avslut än vad vi hade. Därför till denna matchen anser jag att tryck och mycket avslut på mål skulle vara nyckeln för en vinst!

Efter den första perioden låg man under med 1-2 efter tre tidiga mål. – Vi börjar bra men jag anser att vi kan mycket bättre. Starten på matchen är väldigt seg då deras första mål går in redan efter 01:32. Efter drygt fyra minuter är redan tre mål gjorda sammanlagt. Därför tycker jag vi inte är riktig med till en början vilket gör att resultatet blev som de blev.

I den andra perioden så kan dock hemmalaget vända på matchen när man först kvitterar via Ebba Pehrsson innan Malin Modorato gjorde 3-2 mot sin gamla klubb där hon spelade för två säsonger sedan. – Vi är med i spelet! Vi går in och försöker va först i varje närkamp, mycket skott på mål och vi håller tätt där bak.

I den tredje tog Lindome timeout efter drygt halva perioden, men fick ingen effekt utan istället gjorde Ella Wallsten 4-2 med drygt fem minuter kvar och där började nog de flesta i hemmalaget hoppas på tre poäng. – Det hade man ju hoppats på men allt kan hända i innebandy och det går fort. En lättnad hade varit om vi hade fått in 5-2 just för att sätta Lindome på hällarna.

5-2 kom aldrig dock, utan istället reducerade Lindome först till 4-3 och med enbart en(!) sekund kvar så kunde Denise Nilsson slå in 4-4 kvitteringen. – Deras 4-3 mål och 4-4 mål görs när vi ligger i underläge med en spelare då dom tar ut sin målvakt. Det är väl inte riktigt vi med på vilket gör att en spelare finns fri och kan sätta 4-3. 4-4 målet är ren otur för oss och tur för dom. En sekund kvar och jag tror att vi tar ut vinsten i förskott då klockan står på 19:53 och vi skjuter ner bollen i deras hörn. Ett skott från lite över mitten, grötigt framför mål och bollen går in med en sekund kvar, riktigt surt!

Kan ni trots enbart en poäng, vara något nöjda?

– Nej, det kan jag faktiskt inte säga. Just för jag tycker vi gör en grym match! Det hade varit 3 riktig goa poäng med ett närmare steg mot festen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar