JAS-bloggen
Intervjuer

Slutspelsdrömmen lever efter snabba revanschen: ”Fick oss en rejäl utskällning”

Granlo/Timrå är en intressant ihopslagning där Granlo har flertalet vassa spelare med rutin från Allsvenskan, men där Timråspelarna absolut har bidragit.

Under lördagen så stundade en tuff hemmafight när RIG Umeå kom på besök. – RIG hade ju förlorat sin första match på väldigt länge i division 1 mot Umeå City och sedan efter det vunnit mot Örnsköldsvik i JAS så det kanske var ett bra tillfälle att möta dem nu, säger Axel Hjälm till bloggen.

Kombinatonslagets inledning har varit såpass bra att man hade en tredjeplats inför matchen, men med flera lag skuggandes bakom. – Vi har ju bl.a. IBK Sundsvall ungdom och Gamla stan bakom oss som vill ha platsen, men IBK har ju tappat poäng mot lag man inte får tappa poäng mot om man vill slåss om platsen. Om man kollat uppåt i tabellen så ligger vi ju just nu på samma poäng som Umeå city fast med två mer spelade matcher, om vi skulle kunna lyckas slå dom på hemmaplan så siktar man ju på andraplatsen.

Mot RIG så spelade man två jämna perioder, där det stod 2-2 efter den första och sedan 4-4 efter andra. – Vi står upp mot RIG mycket bra i två perioder då vi har mycket målchanser och håller dom rätt bra på utsidan.

I den tredje perioden så kunde dock RIG rycka och kliva upp till 4-7. – Vi får ju inte låna så mycket boll i tredje perioden då dom pressar bra och vinner tillbaka boll bra så det tar ju på krafterna och vi blir väl trötta och orkar inte stå upp hela vägen.

En reducering kom, men gästerna vann med 5-8 till sist. Chans till revansch fanns dock redan under söndagen när man tog emot Dalen. – Det var ju skönt tillslut att vinna då vi inte gör våran bästa match.

Vinst blev det, men hur gick tankarna inför?

  • Tankarna inför dalen var att vi skulle gå in med rätt inställning och vi gör helt tvärt om.

Den matchen var även den jämn i två perioder där lagen följdes åt. – Vi startar inte bra i den matchen och dom gör 0-2 tidigt, men sedan rycker vi upp oss lite efter halva första perioden. Efter andra perioden när det stod 4-4 så fick vi en rejäl utskällning och sedan tycker jag vi rycker upp oss i tredje igen och får med oss tre poäng.

Vinst blev det alltså till sist med 9-6 och laget fortsätter inneha tredjeplatsen och har alltså en nyckelmatch mot Umeå City som stundar framöver.

Vad kan ni ta med er från helgen inför de sista matcherna?

– Det vi måste ta med oss från helgen är att vi alltid måste komma med rätt inställning inför varje match oavsett vilket lag vi möter.

25181757_1776026185774931_77643941_n

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar