JAS-bloggen
Intervjuer

Dramatik i toppmötets slutskede: ”En spännande minut”

Pixbo hade en riktigt fin kull med spelare födda 1997, men lyckades aldrig där ta sig hela vägen. Nu kan nästa kull med spelare födda 1999-2000 vara den som gör det istället efter en seger i toppmötet.

Rödvitrandiga kom från en stabil seger mot Lindome med 1-11 på bortaplan inför onsdagens match. – Från den matchen tar vi med oss att vi är ett lag som spelar senior innebandy då vi vinner alla dueller och alla bollar, säger Harry Olofsson till bloggen.

Under onsdagskvällen väntade alltså toppkonkurrenten Lindås, som enligt Olofsson är gruppens tuffaste motståndare nu när man mött alla. – Helt klart, Lindås är det bästa motståndet vi mött!

Den första perioden slutade 2-2, där Lindås tog ledningen med två bolla, men Pixbo kunde reducera och kvittera. – Vi gör ett snyggt spelmål men vi är inte på vår riktiga nivå utan vi spelar som juniorer.

I den andra så kunde lagen fortsätta följas åt, men Lindås tog ledningen med 4-3 och tidigt i den tredje kom även 5-3. Rättvist enligt Olofsson. – Ja det är det väl, vi gör inte vårt jobb framför egen kasse och täcker inte skotten.

Efter Lindås ledningsmål så kunde Gustav Andersson reducera, Olofsson själv kvittera och med bara två minuter kvar hade man vänt till ledning efter Josef Juhas mål. Att ta ut segern i förskott var dock inte aktuellt. – Inte mot detta motståndet i en sådan jämn match då det var minuter kvar.

Ett beslut som visade sig helt rätt först då Lindås snabbt kunde kvittera via Victor Lövdahl när det återstod drygt 1,5 minut, men det blev till sist Pixbos som fick sista ordet. Med drygt 45 sekunder kvar så kunde Simon Hoffman peta in 6-7, assisterade av Olofsson. – Det var en spännande minut då dem får göra 6-6 i powerplay, men vi kommer in och kör på och lyckas trycka dit den så det var en riktigt rolig och jämn match.

Vad tar ni med er efter segern?

– Vi tar med oss att vi är ett starkt lag fysiskt och när vi spelar som seniorer är vi ett bra lag men det gäller att inte gå in och spela juniorinnebandy!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar