JAS-bloggen
Intervjuer

Derbyförlust kan ha släckt slutspelsdrömmar: ”Får ta en match i taget”

G-gruppens toppskikt börjar utmynnas och med tanke på gruppens kvalité så är det många bra lag man hittar oväntat långt ner.

Fagerhult har haft ett tuffare schema de senaste, där man mött både Linköping och Jönköping i två tuffa matcher. – Det stämmer, vi har försökt hitta tillbaka till de grunder som vi utgått från i början av säsongen, säger Fagerhults Albin Claesson till bloggen.

Inför onsdagens match mot Hovslätt så hade man tagit tre segrar på de första åtta matcherna. – Det är klart att det är tungt, det finns de matcher vi snubblat på mållinjen där vi kanske egentligen skulle fått med oss poäng men även de där vi inte var värda en vinst så jag skulle kalla det någorlunda orättvist. 

Hur mycket derbykänslor finns det mot Hovslätt?

  • Det finns alltid derbykänsla över möten mot Hovslätt med tanke på att det finns många man känner på andra sidan planen, vilket självklart ger lite extra glöd och vilja att vinna.

Efter den första perioden var det 2-2, men i den andra så kunde hemmalaget sno åt sig en 4-2 ledning. – Jag skulle inte säga att vi går ner i tempo, snarare misslyckas med att utmana deras försvar något som de självklart drar nytta av och hänger dit två mål.

Vad pratar ni om inför sista?

  • Inför sista handlar det egentligen bara om att gå in och göra allt för att ta tre poäng.

Tidigt kommer dock Hovslätts 5-2 och ett par minuter senare faller även 6-2 där matchen dör en aning. – ”Dör” är väl att ta i lite, det är tre viktiga pinnar som står på spel och 6-2 mål genererar i stort sett endast en brantare uppförsbacke att hantera.

Även om Fagerhult gjorde ett tappert försök så kunde hemmalaget tillslut säkra segern med 8-6. – Att resultatet är rättvist har jag svårt att säga, dock kommer vi inte upp i nivå under matchens två första perioder, så någonstans får man ta och säga att det speglade matchen.

I och med förlusten så har Fagerhult nu nio poäng upp till slutspelsstrecket vilket ser ut att bli en tuff uppgift. – Jag anser inte att en placering under slutspelsstrecket kan kallas för målsättning, så vi får helt enkelt ta en match i sänder.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar