JAS-bloggen
Foto: Event-bilder.se
Intervjuer

Näste 01:a att debutera i SSL: ”Måste anpassa sig till tempot”

Den unge Emil Kalentun valde under sommaren att ta flyttlasset från Göteborg och Lindås, upp till Hagströmska och Falun. Under onsdagen så debuterade han i SSL när Falun tog emot Sirius hemma.

Redan tidigt när Falun var i Czech Open under försäsongen fick Kalentun chansen att både följa med och spela, men trots det så vågade han inte riktigt hoppas på SSL-debut såhär under hösten. – Nej inte direkt, jag vet att jag är ung och att jag behöver träna mera för att ta en plats och med den truppen Falun har så kändes det väldigt svårt, men nu är det gjort och jag är såklart väldigt glad och stolt, säger Kalentun till bloggen.

Hur mottogs beskedet att du skulle starta?
– Jag blev såklart väldigt glad att jag skulle få chansen samtidigt som man började tänka på matchen och blev lite halvt nervös.

Att man mötte Sirius blev såklart lite extra speciellt då Filip Eriksson född 2001 startade för Sirius, en kille som Kalentun själv är väl bekant med. – Jag och Filip känner varandra ganska bra så det var klart att man ville vinna lite extra just för att han var på andra sidan planen ?.

Redan tidigt i den första perioden i ett av femmans första byten så kom dock första målet bakåt när Johan Elfving gjorde gästernas första mål. – Såklart tungt men det var inget att göra åt i efterhand så det var bara att glömma och fokusera på nästa byte.

Kalentun spelade back tillsammans med Adam Fernqvist och hade framför sig en trio med Casper Backby, Malte Lundmark och Alexander Hallén. Femman producerade framåt där Malte Lundmark bland annat gjorde ett hattrick. – Ja det stämmer, jag tyckte det kändes bra i femman överlag. Sen så hade vi några dåliga byten där i tredje som man kanske skulle vilja ändra på ,men sett till hela matchen tycker jag vi har bra stäm och det kändes fint!

Tack vare delaktigheten från den femman med målen framåt så kunde Falun tillslut säkra segern med 9-4 där man i den andra perioden gjorde ett ryck och sedan i den tredje punkterade matchen. – Yes jag tycker att vi gör en ganska bra match och att Sirius inte bjuder upp till så mycket. Dom backar hem till mittplan och väntar på våra misstag. Så i helhet tycker jag att vi gör en bra match!

Vad kan du spontant känna efter första matchen att du behöver lägga fokus på att förbättra?
– Tempot måste man anpassa sig till och det är väl det jag måste träna på också, alltid vara på tårna och snabb i vändningarna. Så det är det jag måste jobba på, bli snabbare de första metrarna så att man inte blir ifrånsprungen så enkelt.

Hur ser målsättningarna ut resterande del av säsongen?
– Målsättningarna är väl att få vara med så mycket som möjligt i ssl. Det är det man tränar för så det är ju det slutgiltiga målet.

24259766_1521984491212343_104729486_o

Kalentun i fokus under matchen. Foto: event-bilder.se

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar