JAS-bloggen
Intervjuer

Tung seger mot jumbon: ”Vi är ineffektiva”

A-gruppens utseende börjar arta sig, men det finns ett par platser kring slutspelsstrecket som det verkligen är tight om i nuläget.

Gamla Stan ställdes mot Gimonäs på bortaplan, ett Gimonäs som är tabelljumbo och nollat där istället Skellefteålaget slåss om slutspelet. – Inför matchen kände vi ändå ganska bra självförtroende tror jag för vi hade haft en bra träning i fredags, sen så känner man alltid press för att vinna. Eftersom det inte är så många matcher i JAS så har man inte råd att torska många matcher om man vill till playoff och sedan innebandyfesten som vårt mål är, säger Gamla Stans Max Åkerlund till bloggen.

Gamla Stan har haft en helgs uppehåll där man dessförinnan förlorade mot RIG. – Sedan RIG-matchen så har vi fått ihop femmorna ännu bättre, vi har inte så många JAS-träningar så vi har egentligen haft lite tid att svetsa ihop femmorna men det känns bättre och bättre hela tiden.

Bortalaget började bäst och hade 0-2 efter den första perioden och kunde tidigt i andra göra både 0-3 och 0-4 och se ut att ha full kontroll på händelserna. Gimonäs reducerade dock till 1-4 och tidigt i den tredje kom både 2-4 och 3-4 och matchen levde på nytt. – Ja i första så styrde vi spelet väldigt mycket fast då var vi väldigt ineffektiva och kunde gjort både en och annan mer kasse. Sen så gör vi två fina mål i början av andra då vi fortsatte ha kontroll på spelet, sen så börjar dom ha lite mer spel och i början på tredje får dem med sig två powerplay och en straff som dem utnyttjar och närmade sig.

Även om Gamla Stan gjorde 3-5 så kom Gimonäs närmare på nytt och det var först när Felix Andersson gjorde 4-6 med drygt fyra minuter kvar som det såg stabilare ut. – Jag tycker att även fast siffrorna var nära varandra så känns det inte som vi är riktigt nedpressade och fick panik utan vi fortsatte som spela vårt spel.

Matchen slutade 4-6 och Gamla Stan kunde inkassera tre nya viktiga poäng. – Skönt med seger och lite självförtroende inför Umeå city som vi vet är duktiga. Matchen i helhet tycker jag ändå att vi äger spelet och har mycket anfall även fast vi är ineffektiva som sagt.

Umeå City är alltså nästa lag på tur och med tanke på hur jämnt det är kring slutspelsstrecket så lär det bli en nyckelmatch, men frågan är vilka mer som kan bli prioriterade? – Som sagt så är alla matcher viktiga och vi kommer gå in i varje match och försöka få med oss tre poäng. Men självklart är Timrå/Granlo viktig eftersom dem ligger just tre poäng framför och inom kvalplatserna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar