JAS-bloggen
Intervjuer

Nykvarn vann systerkampen efter sent mål: ”Blev väldigt rörigt”

Vi finner ett par högintressanta matcher i D-gruppen på damsidan av olika karaktär. För Ida Wahlgren så finns det en historia bakom just en match som gör det intressant.

Extra speciellt blev det under fredagskvällen när man mötte Telge/Järna och även syster Maja. – Jag tyckte att det skulle bli en kul match, alltid kul med svåra matcher! Jag var riktigt taggad. Sen är det speciellt kul att möta syrran, säger Ida till bloggen.

Sett till tabellens utseende, så var det de två bästa lagen som möttes. – Tycker faktiskt att vi är de två bästa lagen.

Den första perioden innehöll bara ett mål för gästerna och två utvisningar. Relativt chansfattigt med andra ord. – Kändes som om matchen inte riktigt kom igång i första perioden utan vi kände lite på varandra.

Den andra perioden innehöll allt fler mål, men det var fortsatt gästerna som hade greppen om matchen och hade lednings med 2-3. – Vi börjar få upp vårt spel men vi är inte riktigt där än, vi ger dom mycket yta till skott som sedan leder till mål för deras del.

Även den tredje perioden började tungt för Nykvarn. Telge/Järna fick in 2-4 med en gång, men därefter kunde hemmalaget jobba sig in i matchen. – Vi får in fler spelare framför mål och vi har bra skott utifrån. Sen börjar vi få upp vårt spel och börjar rulla bollen snabbare och enklare.

Trots ledning med 5-4 när klockan började ticka allt närmare 20, så kunde gästerna hitta en kvittering via Klara Nelin. Då trodde nog många att lagen skulle dela på poängen, men med enbart sju sekunder kvar så kunde Sarah Schoning göra 6-5. Schoning som förra året spelade just i Telge. – Vi får ett frislag på vår planhalva och en utav våra backar lyfter in bollen på mål där det blir väldigt rörigt, till slut lyckas vi få tag på bollen och Sarah kan lägga in den i mål.

Vinst och tre poäng. Vad säger du om matchen i helhet?

– Det är alltid kul att vinna och det känns extra bra när vi kan vända matchen. Matchen kunde ha slutat med vinst för båda lagen men den här gången lyckades vi får med oss tre poäng vilket känns väldigt viktigt och skönt!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar