JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppfavoriten trummar på – toppmöte stundar: ”De är inte omänskliga”

Lindome har under de senaste åren stått för flertalet starka resultat och ses nu oftast som en solklar gruppfavorit när JAS-grupperna släpps under sommaren.

Senaste helgen hade man en bortamatch mot Partille där man efter en sen vändning kunde få med sig tre poäng. Vad har man jobbet på sedan dess? – Vi fokuserad på att få upp farten och att spela ”vårt spel”, säger Alva Westling till bloggen.

Under torsdagskvällen så tog man emot Lerum/Floda på hemmaplan, gruppens jumbo hittills. – Lite nervigt som vanligt, varje mål vi gör känns viktigt inför ett eventuellt slutspelet.

Efter en trevande inledning så ramlade målen in och den första perioden slutade hela 7-0 till Lindome. – Vi var nöjda och berömde varandra! Fokuset låg sedan såklart på att inte tappa vår fart, vårt spel eller vår vilja i andra perioden.

Hur lätt är det att motivera sig själv när siffrorna blir såpass stora?

– Svårt, ganska svårt faktiskt. De kan hända att vi tar saker för givet och chillar lite. Men enligt mig är en av våra styrkor vår energi vilket jag tycker syntes under matchen.

I den andra perioden fortsatte målen att trilla in och så även i den tredje. Matchen slutade till sist hela 12-2 till Lindome. – Jag tycker vi verkligen fick det. Vi lyckade med våra fokus och körde på för fullt trotts målskillnaden. Vi hade kontroll och de blev en stabil vinst.

I och med segern så är det sex poäng ner till fjärdeplacerade Kungälv/Ale och slutspelet ser ut att säkras när som. – Inget är klart än, om vi slutar ta poäng lär vi få stanna kvar i Lindome. Men absolut har vi goda chanser.

I nästa match väntar Hovslätt som ligger på en andraplats i nuläget. En nyckelmatch med andra ord. – Hovslätt är duktiga men inte omänskliga enligt mig. Det är den viktigaste matchen för vår del och Hovslätt ska inte känna sig lugna. Matchen lär dock bli jämn och båda rolig att spela och se.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar