Lund hänger på i toppen – toppmöte stundar nästa helg

Bloggen fortsätter följa upp lite DJ-grupper och nästa grupp på tur är G-gruppen där ett par matcher har avverkats under helgen.

G-gruppen har enbart hunnit ett par omgångar in, men man kan trots det se vissa skikt kring topplagen och de lagen som ser ut att återfinns i botten. – Jag tycker att man utifrån serien redan nu kan se vilket sorts motstånd som väntas. Än så länge har det gått bra och vi hoppas på att det fortsätter så, men det är ändå tidigt på säsongen och mycket kan hända, säger Lunds Sara Simonsson till bloggen.

Lund hade inför lördagens match hunnit spela tre matcher och det är en av dem som Simonsson är lite extra nöjd med. – Jag tycker att vi spelade ett väldigt fint spel i matchen mot Stanstad. Vi utnyttjade alla våra lägen på bästa sätt och lyckades straffa Stanstad vid varje misstag.

Motståndet som man tog emot på hemmaplan under lördagen var Karlskrona, där man efter den första perioden ledde med 3-1. – Vi visste att Karlskrona skulle stå för tufft motstånd så vi var alla taggade på att prestera på topp. Vi lyckades hålla mycket boll och spela runt den fint vilket resulterade i större självförtroende och mål.

Den andra perioden slutade 2-2, vilket gjorde att man fortsatt hade en 5-3 ledning att gå på. -I andra perioden går Karlskrona in med ny energi och högre press. Våra backar blir nedtryckta och vi blir stressade. Karlskrona lyckas utnyttja sina chanser men vi håller fortfarande mycket boll.

Vad sa ni inför den sista perioden?

• Inför sista perioden var vårt mål att spela oss förbi Karlskronas press, få upp bollen och hålla kontrollen.

Den tredje perioden kunde man fortsatt kontrollera och till sist skrev slutresultatet ill 7-4. – Jag är nöjd med att vi i sista perioden tillsammans lyckades följa vår plan och spela oss förbi Karlskronas press. Vi var inte längre lika nedtryckta och tog tillbaka kontrollen genom att samarbeta.

I nästa omgång väntar en riktigt tuff match. Man ställs mot Åstorp på bortaplan, ett lag som leder tabellen före Lund i nuläget. – Jag tror att Åstorp kommer ställa upp med starkt motstånd vilket kommer resultera i en tuff och rolig match med mycket fart. Vi ser fram emot en jämn och spännande match och kommer kämpa för att bevisa att vi ska ligga i toppen.