JAS-bloggen
Intervjuer

Räddade poäng efter dramatisk slutminut: ”Vi var värda tre poäng”

För Lockerud DJ-JAS så väntade en lång bortamatch under onsdagskvällen när man tog sig drygt 20 mil uppåt i landet för att lira.

Motståndet man ställdes mot var topplaget Arboga/Köping där man skulle ställas på prov i Vasahallen. – Känslan var att alla var riktigt taggade och tankarna var inställda på att kämpa oss till tre poäng, säger Gabriella Lindahl till bloggen.

Till den här matchen fanns Ellen Nyman, Jennifer Wirén och Wilma Lundin med i truppen, tre spelare som spelats sparsamt i JAS med tanke på att de till vardags allt som oftast är ordinarie i klubbens allsvenska lag. – Dessa spelare har stor betydelse, de visar vägen med sin erfarenhet!

Den första perioden blev en relativt försiktig sådan om man ser till periodens siffror. – Jag tycker att den började trevande men vi börjar sakta men säkert ta oss in i matchen och kan till slut göra 0-1.

Den andra blev inte mycket roligare den – hemmalaget kunde kvittera, men Stina Jönsson kunde på nytt ge Lockerud ledningen i slutminuterna. – Resultatet i andra perioden speglade matchen, tycker dock att vi kunde fått göra något mål.

I den sista perioden upprepade sig scenariot. Hemmalaget kvitterade, men gästerna tog ledningen. När det dock skedde andra gången så kunde istället Arboga/Köping fullborda sin vändning och ta ledningen. – Jag tycker inte riktigt att det var rättvist då vi var det bättre laget, men de utnyttjade sina chanser.

Sen var det istället Lockeruds tur att kvittera när klockan stod på 19.08. Väl där trodde nog många att 4-4 skulle bli slutresultatet, men inte det. –  Nyman gör ett zorro mål i spel 6 mot 5 och kvitterar till 4-4 och senfår arboga/köping ett frislag i höga slottet där de skjuter på en klubba in i mål.

Fanny Johansson var den i hemmalaget som såg till att man gick upp till 5-4. Det sista målet trodde nog många även där, men 14 sekunder senare petades nästa boll in. Det var Jennifer Wirén som kvitterade, assisterad av Lindahl själv. En vunnen poäng eller tre förlorade är frågan i slutändan? – Det är svårt att säga, vi hade större delen av matchen och var värda tre poäng men eftersom Arboga/Köping är ett topplag så gör vi en riktigt bra match som vi egentligen borde vunnit. Det är ändå starkt  av oss att ta en poäng på bortaplan!

Vad kan ni ta med er från matchen in till nästa?

– Vi kan ta med oss att vi gjorde två mål i spel 6 mot 5 men framförallt inställningen och kämparglöden.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar