JAS-bloggen
Foto: Jonas Axelsson
Intervjuer

Knäppte serieledaren på näsan: ”Vi hade ingen press på oss”

Förra året kombinerade Backadalen med Surte och tog sig till slutspel där Lockerud blev alldeles för tuffa. I år har man på nytt ett kombinationslag, men denna gången spelar man med Zenith. Under inledningen har laget blandat och gett i sina matcher.

Och i helgen, närmare bestämt i lördags så väntade tuffast möjligast motstånd när obesegrade Hovslätt kom på besök i Tuve sporthall. – Våra tankar inför matchen var att vi inte hade någon press på oss, så det va bara att gå ut och spela så bra som möjligt, säger Backadalens Sandra Hugosson till bloggen.

Under de första fyra man hade spelat så hade Backadalen/Zenith ”bara” tagit en seger på de första fyra matcher. Vad hade man då lagt fokus på inför den här matchen? – Vi har lagt fokus på vårt grundspel. Inte fokuserat så mycket på tidigare resultat. Vi hade inget att förlora och all press låg på Hovslätts.

Hemmalaget rivstartade och fick en magnifik inledning. Man kom upp till 3-0 redan tidigt och när Lisa Tilly smällde in boll nummer tre efter 15 spelade minuter, så tog gästerna timeout. – Jag tycker att vi hade spelet de 15 första minuterna av matchen. Vi var inte överlägsna men vi kämpade på bra, satte våra chanser och hade ett riktigt bra spel.

Därefter fick gästande Hovslätt snabb utdelning och gjorde två snabba. – Ja, de tog en timeout när det var cirka fem minuter kvar av första och gjorde två mål efter det. De fick en omstart och vi gick ner oss lite eftersom vi ledde med 3-0.

Även den andra perioden vann man med uddamålet, då blev det 2-1 och man hade 5-3 ledning inför den avslutande perioden. Lisa Tilly petade in lagets fjärde mål och blev tremålskytt. Vad la man fokus på inför avslutningen? – Innan sista perioden pratar vi om att fortsätta kämpa och hålla tempot. Försöka få ner bollen djupt i deras zon.

I den sista perioden så kunde Hovslätt reducera till 5-4 innan Backadalen/Zenith kontrade snabbt med 6-4 målet. När man sedan fick chansen i powerplay så kom även 7-4 via Emma Karlsson. – Det var väldigt skönt att sätta både 6-4 och 7-4 målen, men man kan aldrig vara lugn förrän efter matchen. Mål kan göras väldigt fort och det var viktigt att vi alla fortsatte att kämpa.

7-4 blev till sist slutresultatet och man kunde inkassera sin andra seger och därmed krypa något närmare topp fyra lagen ovanför sig. – Vi tar med oss en väldigt skön vinst och vår kämpar insats. Nu vet vi vad vi kan så det är det bara att ladda om för nästa match, som blir en tuff bortamatch mot Fristad/Sandared.

7284632

Vitklädda Backadalen/Zenith lyckades hålla sin ledning hela matchen och ta tre poäng. Foto: Jonas Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar