JAS-bloggen
Intervjuer

Ny seger gav topplacering – starkast i länsderbyt

E-gruppen är en grupp där vi på förhand kanske inte förväntas att hitta några lag som slåss om ett guld i JAS, men framförallt ett lag har börjat övertygande och ska med intresse följas upp framöver.

E-gruppen har knappt hunnit sätta sig än, men det som gick att utläsa inför gårdagens match var att Rönnby hade börjat svagt och fanns i botten, när Arboga/Köping från toppskiktet kom på besök. – Vi hade med oss en otroligt bra känsla från tidigare träningar och matcher. Rönnby låg sist i tabellen med en oavgjord och tre jämna matcher men som slutade med förutser vilket betyder att det är en tuff och jämn serie. Med tanke på det så visste vi att det skulle krävas 100% stenhårt jobb av samtliga spelare under alla 60 minuterna för att vinna matchen och där med säkra tre poäng, säger Alva Ryman från Arboga/Köping till bloggen.

Inför matchen hade man sju poäng av nio möjliga och slagit lag som Hagfors och Karlstad bland annat. – Jag skulle säga att nyckeln till att vi lyckats så bra under de första omgångarna är att vi sätter försvarsspelet så otroligt bra. Ett tajt och starkt försvar ger otroliga kontringsmöjligheter vilket vi har utnyttjat på ett mycket bra sätt.

I den första perioden så lyckads man utnyttja ett powerplay som var periodens enda mål efter en tight inledning. – Det syntes i inledningen av matchen att det var två taggade lag som ville göra allt för att vinna vilket ledde till att den första perioden vart jämn. När vi fick en utvisning med oss så spräckte vi nollan i powerplayet vilket kändes skönt. Dock hade den första perioden mycket väl kunnat sluta med ett lika resultat.

I den andra lyckades man tidigt göra 0-2, men när man sedan fick en utvisning emot sig så valde ledartrojkan att ta en timeout i mitten av perioden. – Ja precis vi gjorde 0-2 redan efter drygt 1.30 och sedan drog vi på oss en utvinning i mitten av perioden där Roger och Mathias valde att ta en timeout vilket var behövligt. Försvarsspelet funkade inte riktgt som de skulle och det vart virrigt. Vi fick även en back skadad och tvingades flytta om lite, men i samband med utvisningen och timeouten gjorde våran back Tilde Forsberg ett otroligt snyggt mål i boxplay och ställningen blev där med 0-3.

Inför den avslutande perioden hade man satt sig i en bra sits dock. 1-4 stod det på resultattavlan och det var klara direktiv. – I pausen inför tredje perioden snackade vi mycket om att stå i mot pressen som Rönnby antagligen skulle sätta på oss, vi behövde börja dubbla hårdare i hörenen och inte tveka. Vi sa även att vi skulle våga ta spelvändningarna när möjligheterna gavs.

I den tredje så kunde man efter ett par mållösa minuter, istället göra tre snabba inom loppet av drygt fyra minuter och då talade det mesta för tre poäng på kontot. – Efter många år av spelande så vet jag att en match aldrig är över fören slutsignalen ljuder men det märkets att luften och orken gick ur Rönnby ganska rejält och allt började tala för en vinst och tre poäng in på vårt konto, bara vi fortsatte att jobba lika hårt som tidigare.

Till sist 2-8, vad säger du om matchen i helhet och vad kan ni ta med er?

– Jag tycker att slutresultatet speglar matchen på ett bra sätt och vi var värda vinsten. Jag skulle säga att Rönnby spelade bra i de första två perioderna men tillslut tog deras ork slut och vi tog hela tiden över mer och mer. Som vanligt är vi nöjda med att vi är starka i försvaret och att vi kan rulla på tre bra femmor under hela matchen. Såklart är vi också nöjda med att vinna över Rönnby i ett länsderby på bortaplan en fredag och där med bli SERIELEDARE!!

– Precis som efter alla de tidigare matcherna tar vi med oss att det krävs 100% jobb i försvaret för att möjligheterna att göra mål ska komma och att tillsammans är vi ett extremt starkt lag både i offensiven och defensiven.

23514929_958134030992425_2100293875_o

Rönnby här steget före, men hade i matchen svårt att hänga med. Foto: Liselotte Riutta. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar