JAS-bloggen
Foto: Ulf Bjarke
Intervjuer

Falcons vann sexpoängsmatch: ”Luften gick ur dem då”

Efter Åstorp som känns som K-gruppens solklara favorit så finns det flertalet lag som visat under inledningen att de vill slåss som slutspelsplatserna. Under lördagen spelades en match som var extra intressant med tanke på gruppens utseende.

Inför lördagens sexpoängsmatch mot Helsingborg så hade Landskrona två segrar på fem spelade matcher och återfanns strax nedanför mittenskikten i tabellen. – Formen i laget inför matchen har varit väldigt varierande och vi har blandat riktigt fina insatser mot såväl Malmhaug som Engelholm med lite mindre bra som mot Bjärred och Karlskrona. Vi har dock en mycket bra stämning i laget och även om resultaten inte gått helt som vi velat inledningsvis så har vi hela tiden bibehållit en bra attityd samt stämning i laget, säger Landskronas Tobias Ohlsson Bååth till bloggen.

I sin sjätte match så var det alltså Helsingborg som stundade på bortaplan, ett lag som kanske på pappret inte har lika namnstarka kullar som man hade för något år eller två sedan. – I Falcons går vi alltid för tre poäng oavsett vilket motstånd som står på andra planhalvan. Alla JAS-lag är oerhört skickliga och matcherna kan sluta hur som helst. Våra förväntningar var således att bara gå in och göra vårt bästa för att ta med tre poäng tillbaka till Landskrona, vilket vi med facit hand lyckades med.

De två första perioderna var jämna. Lagen följdes åt resultatmässigt och på tavlan var 2-3 till Landskrona där man även hade bränt ett powerplay. Var matchen lika jämn som resultatet visade? – Ja, det skulle jag vilja påstå. Matchen svängde en hel del och båda lagen turades om att hålla i taktpinnen. FCH spelade med mycket fart och fläkt medan vi försvarade oss disciplinerat och straffade FCH hårt för deras misstag i omställningar.

I den tredje så kunde Landskrona efter Helsingborgs tidiga kvittering, göra två snabba för att sedan utnyttja ett powerplay och ge sig själva en tremålsledning efter drygt fem spelade minuter. Ett visst övertag, men ”lugnt” det var det aldrig.  Nej det skulle jag inte vilja påstå, i takt med att vi gick upp i en allt större ledning så steg också intensiteten i matchen då FCH låg på allt mer för en reducering. Tempot ökade och FCH var inte på något sätt ofarliga, snarare tvärtom så skapade de några riktigt farliga lägen vilket också ledde till att de så småningom kom tillbaka och gick upp till 6-6.

Som det nämns så gör Helsingborg tre raka mål på ungefär sju minuter och det är Casper Andreasson som kvitterar till 6-6 när klockan har passerat minut 15. Vad hände där egentligen? -Som jag nämnde i tidigare fråga så gör FCH det bra i denna sekvensen av matchen samtidigt som vi går ner oss en aning. Vi tar även två stycken utvisningar i denna perioden av matchen vilket vi blir hårt straffade för. Kanske att det smög sig in ett omedvetet lugn i laget, det är svårt att säga. Vi reser oss dock därefter och replikerar omgående till 6-7 vilket är ett sjukt skönt mål då det kändes som att luften gick ur FCH efter att de hämtat upp till 6-6, ett psykologiskt viktigt mål alltså.

6-7 målet av Oskar Jönsson kom drygt bara 20 sekunder efter Helsingborgs kvittering och man kunde sedan punktera matchen med två sena mål i slutet av matchen.  Ska jag peka på något specifikt så tycker jag att vår andrafemma idag gör en mycket bra match och vinner sin match i matchen. Det är många spelare i vårt lag som förtjänar beröm, Niklas Josefsohn spelar briljant hela matchen igenom och är finurlig med boll, Oskar Jönsson kliver fram och sätter det viktiga 6-7 målet fint framspelad av Niklas Josefsohn. Gabriel Ohlsson är sylvass i omställningarna samt att Melvin Bengtsson som vanligt storspelar i målet.

I och med segern så gick man upp på nio poäng och har tre lag framföra sig. En poäng upp till tredjeplacerade Karlskrona och fyra poäng upp till Lund på andraplats. Ohotade i toppen för stunden finns Åstorp Kvidinge. Vad är årets målsättning för Falcons då?– Självklart går alla lagen i serien för att knipa en av de tre slutspelsplatserna och så även vi. Vi har dock ingen uttalad målsättning utan vi tar match för match. Vi har två matcher kvar, Carlshamn borta och sedan Lund hemma, därefter vänder serien och vi får då se vart vi ligger i tabellen. Stämningen i laget är bra och kvalitén för att ta sig till slutspel finns helt klart i laget men som sagt så finns det många bra lag i denna JAS-serien och det handlar lite klysch-aktigt om att göra jobbet i varje match – gör vi det så kommer vi definitivt att återfinnas i toppen då serien summeras.

23514897_2399351250289524_501214956_o

Landskrona, ett glatt gäng efter lördagens viktiga seger. Foto: Ulf Bjarke. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar