JAS-bloggen
Intervjuer

Målsnålt derby gav tätkänning för Rasbo: ”Har ett bättre försvarsspel”

Grupp B börjar tighta ihop sig i toppskiktet och det finns flera lag som aspirerar. Ett derby under söndagen gjorde det än mer intressant, derbyt mellan Rasbo och Sirius.

Inför gårdagens derby så hade man inlett med en seger och två kryss. – Efter en halvknackig början på säsongen så kändes formen bra efter falunmatchen, säger Rasbos Simon Lejholm till bloggen.

Sirius hade däremot inlett med två segrar och har på pappret en stark årskull den här säsongen.Jag tycker att inget av lagen var favoriter inför matchen, och vi vann för att vi spelade bättre helt enkelt.

Den första perioden blev mållös, men det var inte den ambitionen Rasbo hade inför. – Vi går aldrig in i en match med att spela totaldefensivt, men jag tror att det var mållöst första perioden för att inget av lagen vågade göra några misstag.

I den andra perioden började dock bollarna trilla in och det till hemmalagets fördel, en period man vann med 3-1. – Vi gjorde ingen direkt förändring, utan det var just att i andra perioden hade nervositeten släppt, och vi vågade spela vårt spel mer.

I den sista perioden så fick Sirius chansen att komma närmare när man fick spela powerplay, men mållöst blev det och istället kunde Rasbo punktera matchen med 4-1. – När vi åkte på utvisningen i sista perioden kom nerverna tillbaka, men eftersom att vårt föregående BP hade fungerat galant så lyckades vi även att hålla tätt denna gång också. Efter BP:et känns det mer och mer som att vi spelade av matchen.

Vad gör att ni vinner matchen? – Jag tror att vi vinner för att vi har ett bättre försvarspel och mer kreativt anfallsspel, samt att vår målvakt storspelade.

I och med segern så skuggar man nu Gävle i toppen och bakom har man sig Sirius och KAIS Mora. En tuff grupp där det återstår att se hur utgången blir. – Mora är fantastiskt duktiga, framför allt på att göra mål, Gävle känns starka i år igen, Sirius är trots förlusten av många spelare födda 98 ett bra lag. Falun har inlett ganska dåligt, men de är ett riktigt vasst lag ändå.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar