JAS-bloggen
Intervjuer

Åstorp har höga mål: ”Ska hela vägen till Festen”

DJ-grupperna innehåller överlag något förre lag och spelschemat blir därmed glesare. Nere i Skånetrakterna har de flesta hunnit avverka sin tredje match nu.

Åstorp härjar nere i G-gruppen, där man efter fjolårets plats i slutspelet även har inlett den här säsongen starkt med två inledande segrar inför gårdagens match. – Jag tycker vi har gjort en stabil inledning på säsongen med två bra matcher, där alla i laget är delaktiga och gör vad som krävs för att vinna, säger Jenniefer Cedervall till bloggen.

Den tredje matchen under fredagen spelades mot FBC Engelholm på hemmaplan där man hade en 1-0 ledning efter den första perioden. – Jag tycker att vi skapar mycket chanser och spelar bra, men vi har svårt att få in bollen. Överlag så gör vi en hyfsad bra period, även om det blir lite stressigt emellanåt.

Även den andra perioden fortsatte i samma mönster då FBC Engelholm tidigt kunde kvittera i powerplay innan Åstorp på nytt tog ledningen. – Jag tycker att vi skapar många lägen och har ett fortsatt bra spel, fast vi kunde ha varit mer skärpta när det kommer till avsluten, så hade det blivit en annan matchbild.

I den tredje perioden så kunde Åstorp rycka åt sig en tvåmålsledning, men kort därefter reducerade Engelholm. Inte alltför ovanligt att man slappnar av lite efter att ha gjort ett mål. – Ja det är nog oftast lätt att man slappnar av när man gör ett 3-1 mål, men jag tycker att vi behåller vårt fokus på matchen. Även om vi släpper upp Engelholm så de kan göra ett turligt mål via köksvägen.

3-2 blir också matchens slutresultat där Åstorp tog sin tredje raka och toppar tabellen. – Jag tycker att vi är det bättre laget över hela matchen. Vi har mött Engelholm många gånger genom åren, vilket gör att vi känner till varandras spel idéer bra och därför brukar det oftast bli målsnåla och jämna matcher. Men idag är det vi som drar det längsta strået.

I nästa match väntar jumbon Skurup och om resultaten i övrigt går Åstorps väg i gruppen så har man chans att rycka ordentligt i toppen. Frågan är om man ser sig själv som gruppfavorit?

– Alla lag är bra i denna serien så om vi inte är på topp och gör vårt jobb så kan matchen gå hur som helst mot Skurup.

– Det är klart att det hade varit kul och vinna gruppen nu efter två andraplatser två år i rad. Men målet för säsongen i år är inte att bara vinna serien utan att gå hela vägen till innebandyfesten. Även om vi har en chans till nästa år.

22901498_906783889474782_305842673_n

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar