JAS-bloggen
Intervjuer

Stark mittperiod la grund till seger: ”Bättre surr i laget”

Ledberg har inlett årets säsong på ett mer än godkänt sett och ser i allra högsta grad ut vara med och konkurrera om en plats i slutspelet.

Under fredagskvällen väntade en ny tuff match, när man tog emot Jönköping hemma i Kärnahallen. – Vi visste innan matchen att det skulle bli tufft, de har många bra spelare och har lirat bra. Vi såg väl oss själva lite som underdogs men visste att vi hade chans på tre pinnar, säger Eric Sääf till bloggen.

Det började dock tungt för hemmalaget när man i den första perioden hamnade i underläge, släppte in mål i sitt boxplay och låg under med 1-3 till sist. – Dom får ett par billiga utvisningar med sig och gör det dom ska i sitt powerplay. Tycker vi gör det bra första fem, men tappar sen.

I den andra perioden så blev det en radikal förändring. Hemmalaget hittade en helt annan växel och efter fyra gjorda mål och bara ett insläppt så hade man vänt matchen. – Vi börjar spela vårt spel i andra och då hänger vi ett par kassar. Det blir även ett bättre surr i laget och vi vågar utmana mer.

Vad sa ni inför den avslutande perioden?

  • Inför sista så ändra vi inget speciellt, vi lirar på samma sätt som tidigare. Det vi gör är att gå ner på två linor och tänker lite mer deff. Annars gör vi ingen stor förändring.

I den sista perioden så kunde man via IBIS vänta på målen, målen som aldrig kom dock. Det blev till sist bara ett mål, när Joel Ehnö fastställde slutresultatet 6-4 i tom bur. Chanser saknades dock inte. – Jag tycker att sista är tight med mycket chanser för båda lagen, deras keeper gör ett par sköna räddningar, men även vår keeper gör det. Det är även ett par stolpar osv för båda lagen. Vi lyckas hänga en i tom bur vilket avgör matchen.

Ledberg har nu på sina första fem matcher spelat in 12 poäng och placerar sig på en andraplats i gruppen bakom Linköping. – Jag tycker att vi gjort en stark inledning, vi tappade ett par viktiga lirare innan säsongen, men tycker att vi är en lagmaskin som jobbar på bra. Vi har flera rutinerade rävar men även ett par yngre som lirat och alla har gjort de bra. Vi har även en skön känsla i laget.

G-gruppen är en tuff sådan, men frågan är vilka som återfinns i toppen när gruppen avslutas?

– Jag har svårt att se nån annan än Linköping som gruppsegrare. Sen har vi även JIK som är starka. Jag hoppas även att vi kan vara med i toppen och knipa en 2:a eller 3:e plats. Sen kan man aldrig räkna bort Lockerud och även Norrköping har ett par bra spelare.

img_2238-cr2

Foto: Niklas Asplund. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar