JAS-bloggen
Intervjuer

Derbyseger gav serieledning – efter sent målkalas

E-gruppen på damsidan har ett par möten som är extra intressanta tack vare den geografiska aspekten där vi finner lag från ett par olika distrikt.

Ett av derbyna som finns i gruppen är det mellan Karlstad och Skoghall som spelades under ondagskvällen. – Derbymatcher uppskattas alltid då det är spännande och kul att kolla på så vi va beredda på att det skulle vara mycket folk och att det skulle bli en laddad stämning i hallen, säger Skoghalls Nathalie Pallman till bloggen.

Just Skoghall var laget som inför matchen hade inlett gruppspelet bäst och var obesegrade i sina tre tidigare matcher och därmed återfanns i toppen. En viss press medföljde med andra ord. – Absolut hade vi press på oss. Största delen varför vi kände press var på grund  av att vi förlorat väldigt många duktiga spelare från Skoghall till Karlstad inför denna säsongen. Sen går även många ifrån båda lagen på samma skola så en vinst var något vi fruktade. Pressen la sig även lite ifrån våran sida då Karlstad var tippade som vinnare av de flesta.

Publiken fick dock se en målsnål match, inte ett enda i den första perioden och i den andra så gjorde hemmalaget Karlstad det enda. – Matchbilden var jämn. Spelet ifrån både oss och Karlstad var inte det bästa så en bra laginsats behövdes verkligen för vinst.

Underläget varade länge för Skoghall, men drygt 16 minuter in i den sista perioden så kunde man kvittera i powerplay. – Klart att vi kände lite stress och panik när man ligger under med lite tid kvar av matchen, men vi fortsatte att kämpa hela vägen vilket lönade sig tillslut.

Efter kvitteringen så föll det istället en hel drös med mål, där det blev både 1-2, 1-3, 2-3 och till sist 2-4 i matchens slutskede. – Jag tror just att det va våran laginsats och positiva energi som vi hade genom hela matchen som gjorde det.

2-4 blev det alltså till sist där Skoghall tog sin tredje seger totalt och toppar gruppen före Arboga. – Även fast det gick trögt för oss och bollen inte ville in efter många fina chanser så gav vi aldrig upp, utan vi fortsatte att kriga ännu mer. Sen hade 1-1 målet en väldigt stor betydelse till att det gav utdelning i slutet.

En yngre spelare som Pallman gärna pusahar för är en spelare födda 2003. – Jag vill berömma våran jätte duktiga 03 Amanda Gottebo. Hon kämpade igenom hela matchen och gav aldrig upp vilket hon visade i tredje då hon gjorde 1-2 målet som bidrog med mycket energi till hela laget. Hon gjorde även matchens sista mål med 28 sekunder kvar.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar