JAS-bloggen
Intervjuer

Räddade poäng efter stark forcering: ”Besviken att vi inte vann”

Fröjered har länge haft ett lag i allsvenskan (eller division 1 som det var innan) på damsidan och även haft flera duktiga ungdomskullar. Till det här året har man ett JAS-lag anmält som har en ung snittålder, men med en fin framtid.

Idag ställdes man emot GS86/Fagerås på hemmaplan, ett lag från Värmlandstrakterna som man dock hade lite koll på sedan tidigare. – Ja, vi hade lite koll på hur de spelade eftersom vi mötte dem i Fatpipe Invitation i Linköping, säger Thea Löfborg till bloggen.

En fin start fick man och man kunde gå till periodvila med 2-0 i ryggen efter mål av Clara Svahn och Martina Åsberg. – Vi inledde matchen lite tempofattig,t men vi lyckades ändå trycka dit två bollar i slutet av perioden.

I den andra perioden så kunde istället gästerna vända på matchen. Man kunde först reducera och kvittera och dryga minuten efter kvitteringen, så kom även 2-3 målet. – Första och andra är ganska likvärdiga från våran sida, skillnaden är väl att vi tappade markering i slottet och var inte tillräckligt aggressiva i försvaret.

Underläge inför den tredje perioden blev snabbt en än större uppförsbacke när man åkte på både 2-4 och 2-5 efter drygt halva perioden. – Vi flyttar upp spelet för att sätta högre press och då går vi bort oss och de får kontra in två mål på oss.

Därefter så kunde hemmalaget dock inleda en stark forcering. Klara Evaldsson gjorde både 3-5 och 4-5 innan Löfborg själv kvitterade till 5-5 och fastställde slutresultatet. – Vi trycker ner Fagerås rejält sistatio i tredje perioden där vi skapar ett bra tryck och mängder av målchanser, och vi får utdelning på våran höga press där vi genom bra offensivt spel tar ikapp till 5-5. Efter 5-5 målet har vi två kanon lägen där vi kunde avgjort matchen, jag är nöjd med våran upphämtning men besviken över att vi inte kunde vinna matchen.

Nästa lördag är det dags igen, då tar man emot erkänt starka Rönnby som dock haft det tuffare den här säsongen och i nuläget återfinns som jumbo. – Spelar vi som vi gjorde i slutet av tredje perioden så har vi bra chans att vinna mot Rönnby hemma i Sparbankshallen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar