JAS-bloggen
Intervjuer

Ineffektiviteten fällde Hovslätt: ”Förtjänar knappast att vinna”

Det vankades en tuff fight i G-gruppen där både Hovslätt och Ledberg i nuläget placerar sig på snarlika poäng och platser i gruppen och definitivt är två lag som kan gå till slutspel med rätt marginaler.

Hovslätt har blandat och gett under inledningen och efter fyra spelade matcher så hade man vunnit tre och förlorat en. – Tycker inte vi har spelat så bra defensivt, släppt in många enkla mål. Offensivt har det känts bättre, säger Simon Josefsson till bloggen.

Förra året kunde Jönköpingslaget ta sig hela vägen till Innebandyfesten, där man var en outsider i många fighter. I år kan man få ha en annan stämpel på sig enligt många, en viss press som Josefsson kanske inte är helt övertygad om. – Nja det tycker jag väl inte, inte utifrån iallafall. Det är isåfall att vi har högre krav på oss själva i år eftersom vi vet vad vi kan prestera.

Under fredagskvällen så tog man emot Ledberg på hemmaplan för att försöka ta sin fjärde seger och haka på ordentligt i toppskiktet. – Aldrig mötts innan så hade ingen aning om hur de spelar. Men det är alltid kul att möta ett nytt lag.

Den första perioden blev relativt målsnål och de två målen som föll kunde gästerna göra. – Jämn period. Hade ungefär lika mycket boll men de var effektivare när de fick sina lägen.

Efter den andra perioden var ställningen fortsatt två mål upp för gästerna, då stod det dock 1-3. Där fick hemmalaget gå upp och chansa något mer. – Det blir ju alltid att man måste gå upp och chansa när man ligger under i slutet. Jag tycker vi pressade på bra och skapade lägen men de hade en bra målvakt och bra försvar.

I den sista perioden rann det iväg målmässigt och det blev till sist 1-7 där Ledberg kunde glida förbi Hovslätt i tabellen tack varje bättre målskillnad. Siffrorna är dock något stora sett till matchbilden, om man frågar Hovslätt. – Ja det tycker jag. Vi vinner skotten med 50-20 och det symboliserar matchbilden bättre tycker jag. Men gör man inte mer än ett mål på 50 skott samtidigt som man släpper sju bakåt så förtjänar man knappt att vinna.

I nästa omgång väntar en ny riktigt tuff match då man ställs emot Linköping Ungdom, det laget som i nuläget toppar tabellen. – Allt måste upp ett snäpp, men framförallt defensiven och effektiviteten framåt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar