JAS-bloggen
Foto: Christin Holm
Intervjuer

Nyken starkast i rivalmöte: ”Vi blir straffade omedelbart”

Det vankades toppmöte i E-gruppen under onsdagskvällen när Nykvarn gästade Skoängshallen och Salem. Det båda lagen som har en viss historik mellan sig under de senaste åren där man mötts i slutspelet bland annat och även haft ett par spelare som gått mellan de båda föreningarna.

För Salems del så hade man ”bara” hunnit med att spela två tidigare matcher inför gårdagens fight, två matcher där det slutat med vinst, men där det skulle bli betydligt tuffare mot Nykvarn. – Nykvarn är ett otroligt duktigt innebandy lag och vi vet att vi måste utgöra alla moment på en hög nivå mot ett motstånd som Nykvarn. Mina tankar innan matchen är att det ska bli sjukt kul att möta ett Nykvarn och det var en match jag var taggad inför långt innan första tekning, säger Isak Oliasson till bloggen.

Det var dock gästerna som rivstartade och som tidigt gjorde både 0-1 och 0-2 innan Oliasson själv kunde reducera. –  Dem gör som sagt två mål i ett tidigt skede och enligt mig är det två alldeles för enkla mål dem två målen är skott relativt långt utifrån och det är skott som egentligen borde täckas innan skottet når framtill mål. Det som inte fungerade var vårt försvarsspel och vi var inte tillräckligt alerta i att stänga fickan och i våran man-man.

I den andra perioden fick man chansen att komma ikapp ordentligt när man fick spela powerplay två gånger om. Det första blev mållöst för lagets del och så även i det andra, där istället Nykvarn petade in en boll i boxplay. – Att släppa in ett mål och att gå mållösa efter två powerplays är såklart oacceptabelt, men trots det så har Nykvarn ett väldigt bra boxplay och dem stänger ytor och skott på ett effektivt sätt.

I den tredje perioden så kunde Oliasson göra sitt andra mål och på nytt reducera, ett mål som betydde 2-4 just då. – Tidigt på tredje får jag en pass från Patrik Gustavsson som ledde fram till ett mål och jag känner att vi har chansen att vända en match mot Nykvarn vilket är en rolig utmaning. Efter reduceringen kändes det lite som om glädje nivån i laget höjdes och vi bytte om i femmorna och gick för en otrolig vändning.

Men någon vändning blev det aldrig utan Nykvarn täppte igen och kunde istället peta in två mål till som fastställde slutresultatet till 2-6 till sist. – Nykvarn är ett bra lag med många individuellt skickliga spelare och gör man ett misstag så straffas man direkt. Enligt mig gör vi en bra match  men vi ligger för långt ifrån vår gubbe några få gånger under matchen och då blir vi straffade omedelbart.

På förhand är det nog just dessa två lag som många tror återfinns i toppen när vi summerar gruppspelet efter årsskiftet där kampen om tredjeplatsen känns mer öppen. – Vi och Nykvarn är definitivt kandidater till att vara i toppen och jag tror att om vi är lika taggade som vi var innan matchen mot Nykvarn i resterande matcher så kommer vi ligga i toppen med garanti!

7230348

Foto: Christin Holm. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar