Stark offensiv lade grund till segern: ”Vi är det bästa laget i serien”

Förra året hamnade Täby i en relativt tuff grupp och fick därmed se slutspelsplatserna utom räckhåll för egen del. Den här säsongen spelar man i en grupp där man inte ställs mot lagen topplagen från Uppsalaområdet vilket ser betydligt lättare ut.

Täby inledde årets JAS-upplaga på hemmaplan och det med att besegra Danderyd med hela 19-6 i en målrik historia. – Det var en skön start på JAS-säsongen med mycket mål och spel från våran sida och det tycker jag att resultatet visar. Vi gör en bra match i helhet, men defensiven kunde vi har gjort bättre, men det är lätt att det blir så när det blir så mycket mål som det blev, säger William Westerholm till bloggen.

Rent på pappret skulle det under fredagskvällen bli tuffare när man ställdes mot Bele Barkarby, ett lag som hade inlett med sju poäng på sina tre första matcher. – Vi visste om att Bele är ett bra lag både i offensiven och defensiven från förra året. Vi visste även att det skulle bli en tuff match med mycket fart och bra spel från båda sidor. Våra tankar var att sätta defensiven från start och sätta upp en bra fart i omställningar och det lyckades vi solklart med i första perioden.

I den första kunde Täby redan gå upp till 1-4 där Bele tog timeout med ett par minuter kvar av den första perioden. Dock med utebliven effekt då det istället slutade hela 1-7(!) till Täby efter första 20 spelade. – Vi pumpar på med en bra fart och väldigt bra spel inom hela laget. Kändes som att vi vara mer taggade i starten och vi satte våra lägen från start. Anton i Bele-målet hade nog inte sin bästa dag idag. Det mest skotten gick in och vi chockade hela Bele med våra omställningar och spel.

Även i den andra perioden så fortsatte det trilla in bollar åt alla håll och kanter. På nytt så var det gästande Täby som petade in flest, tre nya mål blev det där Barkarby enbart lyckades få in två. – Våran offensiv är riktigt bra i år! När alla i laget vill och gör jobbet som vi ska så går det fort i omställningarna och det syns verkligen idag. Våran största styrka i år är våran offensiv med bland annat mig, Almlöf, Kollberg och Mårtensson.

3-10 inför den avslutande perioden där undertecknad skulle vilja hävda att matchen är avgjord, något som Westerholm dock inte skriver under på.  Matchen är inte över för än slutsignalen ringer och det var den inställningen vi hade genom hela matchen, Det är riktig bra slit från oss tio spelare i hela matchen! Vi gav aldrig upp och gjorde jobbet igenom hela matchen. Bele hade bra press på oss i slutet men vi löser det på ett bra sätt.

Även om Bele försökte komma närmare i den tredje perioden så blev det till sist ett ganska överlägset slutresultat. Vitklädda Täby tog sin andra raka seger och slutresultatet skrevs till 5-11. – I matchen överlag så var det bra fart och bra spel från båda lagen. Mycket utvisningar mot slutet som gjorde att matchen fortfarande var i liv, men tycker att vi visar att vi är ett bättre lag, vi sätter våra lägen från start och igenom hela matchen. Bra slit från samtliga som lönar sig i slutändan och det visades på tavlan när slutsignalen ringde.

I C-gruppen så känns det som att Täby är en klar utmanare till gruppsegern där även Bele borde aspirera på samma plats. Efter det här resultat börjar man undra om det finns några andra lag som kan störa? – Bele kommer vara ett stort hot fortfarande men ”Ackers” och ”nykomlingarna” Stenhagen kan nog vara ett hot också, men vi är ändå det bästa laget i serien och det visar vi idag mot Bele!