JAS-bloggen
Intervjuer

Talangfulla 01-kullen ställs mot forna laget: ”Kul att lira emot dem”

En högintressant match med mer än bara en kamp om de förväntade slutspelsplatserna väntar mellan Växjö och Hovshaga i J-gruppen.

Under tisdagskvällen så är det ett kärt återseende när Rasmus Carlsson är en av dem som ställs mot sitt gamla lag, Vöikers, som numera går under namnet Växjö. – Väldigt speciellt då jag alltid spelat med dem tidigare, så det kommer bli riktigt kul att få lira mot dem denna gång, säger Carlsson till bloggen angående kvällens match.

Utöver Carlsson har flera andra av de lovande 01:erna från Vöikers som var en av den bästa kullen i Sverige, tagit klivet över till Hovshaga. – Tror dem flesta skulle stannat kvar i Vöikers om det var ett allternativ, men när valet stod mellan Hovshaga och Vipers så var det lite 50/50.

För Hovshagas del har man börjat med en förlust mot Vimmerby, följt av en 5-7 seger borta mot Craftstaden i den förra omgången. – Jag tycker att vi har båda matcherna men har lite svårt just med att få in bollen. Det tar lite tid att spela ihop laget nu när det är så många nya.

Växjö däremot har inlett med två raka segrar, där man i den förra omgången petade in avgörande målet med 30 sekunder kvar. Sex poäng för hemmalaget alltså, men trots det så har lagen samma förutsättningar enligt Carlsson. – För mig så finns det inga favoriter, det kan gå hur som helst ikväll. Laget som gör mest misstag förlorar.

Vad för matchbild förväntar du dig att det blir?

  • Tror det blir en hetsfylld match med mycket publik och väldigt sevärd.

Carlsson väljer att lyfta en spelare i varje lag, när han får frågan om vem som kan vara extra het under kvällen. – Hampus Svensson kommer nog bli väldigt het och även Samuel Folkesson Algman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar