Dramatisk avslutning gav tre poäng: ”Kunde slutat hur som”

Vöikers, som numera heter Växjö Utveckling har fått en mer än godkänd start på årets Juniorallsvenska där man nu i match två sattes på prov ordentligt.

Hemmalaget kom från en 7-0 seger i premiären där dock Simon Sälgfors ej deltog i den fighten, men har ändå sin bild av matchen. – Det var väl en hyfsad match. Första perioden fick vi inte in den trots 30 skott men sen lossnade det, säger Sälgfors till bloggen.

Under lördagen så väntade match två i gruppspelet. Denna gången mot Kalmarsund, ett lag som varit starkt under de senaste åren, men som nu kanske har något svagare lag på pappret. – Trodde de skulle bli jämn match, där dom har ett par som vi behövde hålla koll på lite extra.

Den första perioden gick dock inte i Växjös tecken och man blev där nollade och hamnade i ett 0-2 underläge. I den andra perioden så kunde man dock vända på det via tre raka mål, där det första kom i powerplay. – Vi höjer upp intensiteten en nivå, slår lite fina pastejer och får in bollarna vilket vi inte fick i första.

Det var dock i den sista perioden som det riktiga målkalaset skulle inledas. Målen avlöste varandra, men större ledning än ett mål hade inget av lagen. – Det blev lite väl mycket Hawaii kan jag tycka, men publiken tyckte nog det var skoj i alla fall.

Till sist så var det hemmalaget som kunde ta tre poäng. Efter en kvittering från Sälgfors med 1,5 minut kvar att spela så kunde sedan den rightfattade backen Kasper Qvarfordt avgöra matchen med halvminuten kvar. Målet betydde 8-7. – Jag tycker ändå det känns rättvist, som jag ser de så var vi mest spelförande sett till hela matchen, men i slutet kunde de slutat hur som.

Är du nöjd med matchen och vad tar ni med er?

– Första perioden var kass, men andra och tredje får godkänt. Det vi tar med oss är väl att vi kommer tillbaka flera gånger efter underlägen och tar tre poäng!