Akademin tog tredje raka – nyförvärvet gjorde debut

Pixbo har under de inledande tre matcherna rent resultatmässigt motsvarat de förväntningarna som fanns på laget på förhand. På sin hemsida väljer man att använda sig av rubriken "Akademin" och visst har man ett starkt lag i år som även medför en del press.

Under fredagskvällen så tog Pixbo emot Backadalen hemma i Wallenstamshallen där William Lillenberg Öberg gjorde sin första match i den rödvitrandiga tröjan. – Känslan inför matchen var inget konstigt, jag var lugn och tänkte inte så mycket på annat utan var bara sugen på att lira innebandy och visa vad jag går för, säger han till bloggen.

Den första perioden blev en målrik sådan där det föll sex mål totalt. Gästerna tog ledningen med 0-1, men sedan vände hemmalaget och vann perioden med 4-2 till sist. Siffror som dock inte speglar matchbilden enligt Lillenberg-Öberg. – Tycker väl inte riktigt det, tycker vi är det mer bollförande laget som rullar mycket boll men dom var helt okej effektiva på våra små misstag.

Pixbo inledde sedan period två med att komma för sent in och fick därmed spela boxplay. En spelform man löste bra och där man sedan följde upp med att göra mål i powerplay. – Det blev en liten miss med tiden där haha, men som sagt vi är det bättre laget under hela matchen, men ju längre matchen går ju mer ansvar tar vi och kommunicerar bättre vilket leder till bättre försvar tycker jag.

Den andra perioden slutade till sist 2-1 där William förutom sin assist till 5-2 målet, även han med att ta en utvisning. Inför den avslutande perioden stod det alltså 6-3 till hemmalaget där man hade planen klar inför den sista perioden. – Bara köra på, inte gå ner oss utan bara ut och köra.

Även i den sista perioden föll det en del mål och slutresultatet spikades till sist till 9-4. – En rolig första match att spela, lite lätta misstag som lätt går att fixa till, men vi är det bättre laget.

Lillenberg Öberg kommer alltså ifrån lokalkonkurrenten FBC Lerum där han under flera år varit med i både JAS och division 2 samt 3, men aldrig fått den riktiga chansen i klubbens division 1-lag. – Det blev Pixbo för att jag kände att jag ser nya möjligheter att utvecklas och det hade varit lockande under en längre tid. Men jag såg Pixbo som nästa steg för mig att bli bättre som individ och innebandyspelare.

Nu dröjer det två veckor drygt innan nästa match i JAS och frågan är vad laget kan förbättra? – Ta lite mer ansvar och kommunicera på planen typ.