JAS-bloggen
Intervjuer

Smakstart i målsnål match: ”Behöver jobba med vårt offensiva spel”

När Sirius HJ-lag började med en seger så ville inte motsvarigheten på damsidan vara sämre. Där har man två lag i Sirius namn, men denna gången var det IK Sirius FBC som inledde.

Det är alltså laget som under fjolåret gick under Hagunda/FBC Uppsala som nu blivit Sirius FBC. – Känslan inför matchen var mycket bra tycker jag. Vi har legat i bra med försäsongsträningen, spelat ett antal träningsmatcher och dessutom gått segrande ur DM för några veckor sedan så jag skulle absolut säga att känslan inför matcher var på topp, säger Klara Strömbeck till bloggen.

Motståndet på andra sidan var var Alunda IBF, ett lag som många kanske inte ser som ett topplag i gruppen. – Om jag minns rätt så är detta Alundas första JAS-år på ett tag och de väljer att ställa upp med en mycket ung trupp vilket absolut kan ställa till men problem för oss. Men jag känner ändå att följer vi vår gameplan så är Alunda ett lag som vi ska slå.

Den första perioden såg ut att vara mållös och relativt tråkig om man ser till händelser i matchen, men i sista minuten så kunde gästande Sirius ta ledningen via Tilde Klermyr. – Under större delar av första perioden kändes matchen som ett flipperspel. Spelet var förvirrat och vi lyckades aldrig riktigt få tag i bollen ordentligt för att kunna etablera några anfall. Jag skulle ändå säga att siffrorna speglar matchbilden till viss del, det var tight absolut, men vi skapade mer lägen och hade fler farliga målchanser än Alunda. Synd bara ett vi inte lyckades spräcka nollan tidigare för då tror jag att matchen hade sett helt annorlunda ut, till vår fördel.

I den andra så upprepades scenariot – fortsatt målsnålt och på nytt så föll bara ett mål. Det var även Sirius som gjorde det denna gången, dock i mitten av perioden när Thea Johansson hittade nätet. – I periodpausen säger vi att vi ska förbättra uppspelet samt värdera våra lägen. Trots detta tycker jag att vi skapar problem för oss själva. Vi tar enkelt fel beslut i fel lägen och vi släpper inte bollen till varandra. Något som dock förbättrades var vår defensiv vilket gjorde att offensiven blev bättre men fortfarande var det för mycket slarv från vår sida.

Först i den sista perioden så börjar det lossna något i målskyttet. Först kom 0-3 i powerplay, som sedan följdes upp med två nya mål. Tilde Klermyr blev tremålsskytt. – Vi gör faktiskt inga förändringar alls inför tredje. Vi går på tre kedjor framåt och två backpar, precis som de tidigare perioderna. Vi fortsätter helt enkelt bara att nöta på och den enda skillnaden är väl att vi börjar jobba lite mer. Tillslut sätter vi även våra lägen vilket gör att vi lyckas vinna med 0-5.

Vilka bitar tycker du ni kan ta med er och vad kan ni förbättra? – Jag tycker ändå att vi sätter försvaret bra, det uppstod lite förvirring under några sekvenser men överlag så fungerade defensiven mycket bra. Vi håller ju faktiskt nollan, mycket på grund av vår målvakt Lovisa Nilsson, som gör en mycket stabil insats i målet. Så defensiven är något som vi absolut kommer att ta med oss. Men som tidigaste nämnt behöver vi jobba mer med vårt uppspel och de offensiva delarna för nu väntas de många tuffa matcher framöver.

Utöver Alunda så ska man även spela två derbyn mot IK Sirius IBK, samt Storvreta. I gruppen finns även KAIS Mora och Falun Ungdom bland annat. Frågan är vilka som kommer innebära mest bekymmer för FBC? – Jag tror att Mora kommer att bli tuffa att möta, framförallt på bortaplan. De har en väldigt stor och bred trupp i år med många fräscha spelare, men även spelare som fått möjligheten att spela på högre nivåer såsom SSL eller Allsvenskan. Så min magkänsla säger att det blir två tuffa matcher mot Mora. Sedan har vi ju lite derbyn i serien, IK Sirius IBK och Storvreta. Där brukar de kunna smälla på rejält och i många fall blir vi själva våra fiender i och med att vi själva krånglar till det. Men jag tror på oss i år, vi har ett bra lag och det ser lovande ut inför kommande matcher.

//Rasmus22236426_707402559452852_1395403878_n

22236426_707402559452852_1395403878_n

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar