Blåsvart starkast i derbyt – trots svag start: ”Gör det mesta fel”

Under ett par år har vi sett flertalet derbyn spelas på JAS-sidan i Uppsalatrakterna. Sirius, Rasbo, Storvreta och Hagunda har varit ett par av lagen som har förekommit och även den här säsongen finns flera av dessa lagen med i B-gruppen.

De senaste åren har Sirius varit klart dominerande på juniorsidan om man jämför med lokalkonkurrenten Storvreta. De båda lagen har mött varandra flera gånger i JAS genom åren och även denna säsongen hamnade man inte helt oväntat i samma grupp. Under söndagen så inleddes gruppspelet och man mötte just varandra. – Det är alltid speciellt att möta Storvreta oavsett hur matchen än slutar. Det är alltid extra mycket känslor i dessa matcher mot Vreta. Sen kan vi i Sirius inte heller kolla på förra årets resultat, då båda lagen hade olika trupper än de nuvarande, säger Sebastian Sääker till bloggen.

Detta var alltså premiären för båda lagen, som denna säsongen spelar i B-gruppen. – Känslan inför var bra, vi ville ha en bra start på JAS-säsongen och det är viktigt att inte tappa några poäng i en så kort serie som det faktiskt är iår.

Matchen som spelades i IFU Arena, inleddes dock bäst av hemmalaget som ledde med 2-1 efter den första perioden. – Vi är inte alls med, vi slarvar och gör det mesta fel och det straffade sig mot Storvreta som har ett bra kontringsspel. Vi vann inte många andrabollar, och släppte till en del onödiga chanser. 2-0 är inte speciellt mycket i innebandy heller men det sänkte ju självförtroendet såklart.

I den andra blev det dock en klar förbättring för ”blåsvart”. Man kunde vänta matchbilden och resultatet och göra tre raka mål som innebar 2-4 inför den sista. Sääker själv stod för 1+1. – Vi börjar göra jobbet helt enkelt. Vi gör det vi pratat om inför matchen. Vi blir mycket rejälare i allt vi gör över hela banan. Det gav resultat ganska omgående och jag tycker att vi är ett par nivåer bättre än Storvreta när vi väl gör det vi ska och det visade vi i andra perioden.

I den tredje perioden så rivstartade man och gick snabbt upp till 2-6. Jonathan Blomkvist smällde in båda kassarna, det andra i powerplay. Dog matchen där? – Nej, jag tycker inte matchen dör på nåt sätt egentligen. Storvreta fortsätter köra ändå och vi har stundtals stora problem att ta oss hur egen zon. Så jag skulle inte vilja säga att matchen var över där. Då hade nog slutresultatet sett annorlunda ut.

Storvreta gav det ett ordentligt försök, men efter en sista sen reducering så skrevs slutresultatet till 5-7 där alltså Sirius som stod som bortalag, tog tre poäng i premiären. – Vi vinner matchen för att vi lägger ner arbetet i stora delen av andra och tredje perioden, lite svajigt spel från och till men det räckte denna gång, vilket vi får vara nöjda med. Tre poäng mot Storvreta är aldrig fel.

Någon du vill hylla lite extra?

– Självklart vår målvakt Andreas Strömstedt. Han räddar oss från en total kollaps i första perioden, finns ett par stycken till som gör en bra match som t.ex Axel Solander, Filip Dahl och Jonathan Blomquist.