JAS-bloggen
Foto: Jonas Öhman
Intervjuer

Nykomlingen tog andra raka: ”Gjorde ett ryck i tredje”

I D-gruppen så finns det ett lag som redan tidigt visat att man tänkt vara med i toppen för att slåss om slutspelsplatserna. Något som känns högst rimligt med tanke på gruppens utformning. Laget är Ingarö IF.

Ingarö, en ny och ung bekantskap i årets JAS inledde årets gruppspel med att besegra Visby på hemmaplan med 12-2.  Vi tog med oss vår glädje, men framförallt vår förmåga att göra mål. Det kändes som det ringde bakom deras keeper varje anfall mot Visby, säger Vilde Westerlund från Ingarö till bloggen.

I omgång två väntade istället en bortafight, då mot Farsta som efter ett par framgångsrika år, ser ut att få ett betydligt tuffare år. – Vi visste att det skulle bli väldigt mycket tuffare än i premiären. Framförallt på bortaplan. Där brukar Farsta vara tunga och svåra att slå.

Första perioden gick i bortalagets favör där man hade en 0-2 ledning att gå på. – Vi får en ganska bra start där vi sätter en otrolig fart när vi vinner boll, och lyckas på så vis leda med 0-2 efter första. Men vi pratade om i paus, att det är otroligt viktigt med lite kyla med bollen och att värdera lägena för kontring eller att vända hemåt.

I den andra så blev det sett till resultatet jämnare, där lagen kunde peta in varsin boll.  Farsta dundrade fram i andra perioden, och satte hög press, men vi löste det ganska bra.

I den sista perioden gjorde man snabbt två mål vilket ledde till att hemmalaget tog timeout. Därefter kontrollerade man matchen och vann till sist med 3-7. – Sen så gjorde vi ett ryck i tredje och visade tydligt vilket det bättre laget var. Vi har kontroll på denna match, men personligen tycker jag att vi kan springa ifrån Farsta tidigare och avgöra matchen. För det var inte förens vid 1-5 man kände att allt var under kontroll.

I det unga laget så är det två nyförvärv som sticker ut. Richard Nurmi som var en påpasslig poängspelare i JAS under fjolåret, samt en av Stockholms mest lovande spelare, Axel Ultin som spelar på en dubbellicens från Värmdö.  Det är grymma tillskott till vår redan grymma trupp. Acke har jag spelat med tidigare i Värmdö och känt ett antal år. Och som sagt: Acke är Acke och man kan ju försöka stoppa honom!

Nurmi är också en kille som är grymt skön att ha i laget. Skjuter som en häst, kämpar och sliter och en otrolig vinnarskalle. Så dem betyder väldigt mycket. Men detta är en lagsport, och vi har väldigt många bra spelare.

22119224_10210521254216113_1846348621_n

Ingarö innan tekning. Foto: Jonas Öhman. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar