Mora urstarka i Daladerbyt: ”Vi tog över matchen helt”

DJ-JAS som överlag har ett par lag färre i sina grupper har inte riktigt kommit igång på samma sätt som herrarnas. I B-gruppen så spelades t.ex. den första nu under fredagskvällen.

Där stod KAIS Mora som hemmalag i premiären, ett ”nytt” KAIS Mora med många yngre spelare. – Vi har en bra känsla i laget. Vi har många nya 01:or som gör ett mycket bra jobb och som bara kommer bli bättre och bättre, säger Jonna Jonsson till bloggen.

Motståndet man ställdes mot var inga mindre än Falun, ett derby på pappret som då innebär en viss rivalitet där Jonsson använder en klyscha för att beskriva matchen. – Ett derby är alltid ett derby!

Falun som har fått in ett par nya 01:er från Stockholmsområdet, bland annat Jennifer Forsberg och Johanna Milestad skulle dock få det tufft där KAIS och Jonsson hade matchbilden klar. – Vi ville styra matchen, Falun fick anpassa sig efter oss. Vi ville ha bra fötter och sätta fart på bollen, vi ville ge dom känslan att vi var 10 man på plan.

Efter den första perioden hade man ledningen med 3-1 där målen trillade in i jämn takt. Rättvist enligt Jonsson. – Ja det tycker jag även fast vi inte spelade så bra, men vi tog över matchbilden totalt i andra och tredje perioden.

Andra vinner hemmalaget med 2-1 och den sista tar man med 3-0, ett talande scenario där man hela tiden var steget före. – Ja vi tar över matchen helt och vi hade kunnat gjort ännu flera mål.

Till sist blev det alltså klara 8-2 för hemmalaget KAIS Mora som därmed fick en fin start på årets JAS-upplaga. – Jag tycker vi har bra fart i större del av matchen. Jag tycker även det är bra att vi kan höja oss mer under matchens gång och det är något jag tycker vi ska ta med oss till nästa match.

Vad kan ni förbättra? – Trots bara två insläppta mål så är vi inte riktigt nöjda med vårt försvar.