Fjolårets överraskning övertygade: ”Vi är flera nivåer bättre”

H-gruppen känns på förhand som en grupp där den riktiga spetsen inte finns, men där många lag kan vara med och slåss om platserna som gäller slutspelet. Under tisdagen så följdes helgens två första matcher upp med en tredje fight.

Vara var under fjolåret en av Juniorallsvenskans positivaste överraskningar när man i slutändan var nära att nå slutspelet med ett mycket ungt lag. I år råder det dock en annan syn på vart man står, åtminstone ur bloggens synvinkel. – Trots en stark fjolårssäsong tror jag inte så många håller oss som några favoriter. Men vi kommer nog inte bli underskattade av så många lag denna säsong, säger Varas Oscar Garyd till bloggen.

Förra året mötte man Kärra och i år heter laget istället Ale/Kärra, ett lag som inte förväntas finnas i toppen. – Det var i princip ett helt nytt lag jämfört med det Kärra vi mötte förra året. Så vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss och förberedde oss som vanligt för en tuff match.

I den första perioden fick man utdelning under periodens andra halva, där man till sist kunde vinna perioden med 3-0 och redan där kändes det som att matchen mattades. – Vi startade matchen väldigt bra och borde gjort betydligt fler mål redan i första perioden. I mitten av andra perioden hade vi en liten svacka men bortsett från den hade vi rätt inställning i varje byte trots att vi förstod att vi skulle vinna matchen redan efter första perioden.

Den andra perioden följdes samma mönster där man återigen petade in ett par bollar, men först under de sista fem minuterna där man på nytt lyckades göra tre. – Vi skapade massor av chanser men var väldigt ineffektiva och Ale/Kärra hade en bra målvakt som höll nere siffrorna. Sedan testade vi också lite nya formationer och fick då igång målskyttet igen.

Den sista perioden blev en transportsträcka och efter ytterligare fem gjorda mål så fastställdes resultatet till 11-0. Oscar själv stod för fem gjorda poäng. – En match där vi är flera nivåer bättre än motståndarna. Vi ägde väldigt mycket boll och borde faktiskt vunnit med ännu större siffror.

Nästkommande omgång väntar istället Aspen/Lerum, ett betydligt tuffare motstånd som förstärkt med en uppsjö av spelare från bland annat Partille och Pixbo. – Aspen/Lerum var ett bra lag förra året men dom har några tunga spelarförluster i t.ex. Anton Hansen, men dom är ett starkt lag och jag tror på en mycket jämn match på förhand.

Sett till fjolåret så finns inte Lockerud kvar i gruppen, men annars har den en liknande utformning. Oscar själv har sin bild klar om vem han ser som gruppens favorit. – Trots att Partilles gyllene generation av 98:or har blivit för gamla för JAS tycker jag de får ses som favoriter ändå.