Slog fjolårets SM-vinnare: ”Vinner välförtjänt mot ett bra lag”

Den tuffa G-gruppen sparkades igång under fredagen och följdes sedan upp med fler matcher under helgen. En match som spelades var Norrköping/Åby mot Lockerud, där många ser Lockerud som ett slutspelslag med tanke på fjolårets framgångar.

Kombinationslaget IBF Norrköping/Åby har haft en ganska brokig inledning under säsongen och har till och med haft problem att få ihop ett lag. – Tyvärr så har 5-6 tänkta JAS spelare lämnat oss tätt in på seriestarten därför har vi inte kunnat träna ihop mer än ett par gånger, eftersom att flera har lämnat så har vi fått fylla på med 01or för att ens kunna ställa upp i JAS, säger Emil Ljungström  till bloggen.

Det blev knappast roligare på förhand när man ställdes mot Lockerud, fjolårets USM16-vinnare.  Vi visste att Lockerud är ett bra lag med många bra spelare som gärna rullar bollen mycket diagonalt. Därför spelade vi 2-2-1 för att täcka av diagonalen och sedan hotade med snabba omställningar.

I den första perioden lyckades man göra mål både i powerplay, men även boxplay vilket gav en 3-0 ledning efter den första perioden. – Att vi gör två i powerplay är starkt med tanke på att vi som lirade har endast lirat ihop en träning tidigare. I BP gör brorsan några sjuka dragningar och drar upp bollen i nättaket.

Den andra följdes av ytterligare en drös med utvisningar, men den perioden vann istället Lockerud med hela 1-5. – I andra står vi upp bra men tar några onödiga utvisningar för slag som kunde straffat oss.

Inför den avslutande perioden hade man alltså hamnat i ett underläge med uddamålet, efter att ha haft en stabil ledning i den första. – Inför sista sa vi att vi skulle tro på oss och kriga som ett lag och det gjorde vi. Vi sa även att vi skulle ta flera skott.

Även i den sista perioden blev det en total scenförändring – det var istället hemmalaget som vann perioden och det med klara 6-0, vilket fastställde slutresultatet till 10-6. – Jag tycker att vi vinner välförtjänt mot ett bra lag idag. Att det blir med fem bollar har att göra med att vi gör två i öppen kasse.

Vad tar ni med er till nästa match och vad kan ni förbättra?

– Vi tar med oss att vi kan stå upp med den tunna trupp vi har mot bra lag och kunna överraska med ett rörligt och fantasirikt anfallsspel.