JAS-bloggen
Intervjuer

Ung kapten visade vägen i segern: ”Alla är bra på att ta ansvar”

Klassiska Tyresö spelar i den relativt på förhand svaga D-gruppen med övriga Stockholmslag samt Visby. Nu under helgen klev man in i gruppspelet och gjorde det med ett stabilt intryck.

Tyresö har haft ett par turbulenta år, där man under det senaste året inte deltog och året dessförinnan drog sig ur mitt under pågående säsong. Nu är man tillbaka igen. – Vi har flera skickliga spelare och en grym sammanhållning i laget vilket gör att vi känner oss starka i år, säger Oscar Magnusson till bloggen.

Under lördagen så gjorde man sin först match när man tog emot Hammarby/Tungelsta på hemmaplan. – Tankarna inför var väl att vi visste innan att vi var starkare än dom men att om vi inte gav 100% i allt vi gjorde så skulle vi få det tufft.

Första perioden gick i hemmalagets favör. 4-1 slutade den till sist. – Vi spelade med högt tempo så dom fick svårt att hänga med och var noggranna när vi hade bollen.

Den andra blev jämnare rent resultatmässigt, men det var ändå hemmalaget som kontrollerade matchen och ledde med 6-2. – Vi kände att vi inte spelade som vi verkligen kunde så viss oro fanns även fast det egentligen aldrig var nära.

Vad pratade ni om inför den sista perioden? – Vi tog ett litet snack och sa att vi verkligen kan bättre och det skulle vi visa med bättre fart på bollen och att ge 100% i varje närkamp.

Även den sista perioden blev jämn resultatmässigt. 1-1 slutade perioden vilket fastställde slutresultatet till 7-3. – Vi var inte helt nöjda. Vi vet att vi kan göra det mycket bättre än vad vi gjorde så vi får ta lärdom av denna match och göra det bättre nästa veck, men tre poäng är alltid tre poäng.

Magnusson, född 2001 kunde stoltsera med fyra gjorda poäng, men är även kapten i laget. – Jag tycker att alla i laget är bra på att ta ansvar men visst känner jag ett litet ansvar som kapten.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar