JAS-bloggen
Intervjuer

Storseger när man mönstrade ungt: ”Märkte inte att de var 2-3 år yngre”

Ledberg fick en kanonstart av årets Juniorallsvenska när man på hemmaplan tog en stabil seger inför 76 tittande åskådare. Laget som redan förra året var en positiv överraskning lär bli intressanta att följa kommande säsong.

Ledberg har under sin försäsong presenterat ett enormt seriöst upplägg som nykomling i divison 2, där man jobbat med en stor och ung trupp, samt haft flertalet träningsmatcher och liknande. – Jag tycker att försäsongen har gått bra. Jag tycker att träningsmatcherna har gått bra. Men vi fick en dipp vid herr DM som inte gick som vi hade tänkt oss, säger Philip Fox till bloggen.

Under fredagskvällen stundade det premiär i Kärnahallen mot Månsarps där man efter den första perioden ledde med 2-0. Ett tidigt 1-0 mål följdes upp av ett mål strax efter ett avverkat powerplay i slutminuterna. – . Jag tycker att det speglar matchen delvis. Men vi har mycket lägen så vi skulle kunna ha gjort fler mål.

I den andra perioden rycker man ordentligt och går upp till 6-0 utan att förändra något större. – Vi gör inga ändringar egentligen utan vi kör bara på.

Även i den sista perioden så kunde man fortsätta mata på och peta in fyra nya mål vilket fastställde slutresultatet till 10-0 till sist. Fokus matchen igenom vilket man pratade igenom inför den sista. – Vi sa att vi inte skulle tappa fokus utan bara fortsätta.

I den här matchen mönstrade man en hel femma med spelare födda 2002-2003 där dessa även petade in ett par bollar. Emil Jacobsson gjorde två och Charlie Engström stod för ett.  I den här matchen tycker jag de skötte sig väldigt bra, man märkte knappt av att de var 2-3 år yngre.

I nästa match väntar Fagerhult, ett på pappret tuffare lag. Gruppen man spelar i är grupp G som många överlag ser som en av de tuffaste i Sverige. – Jag vet inget om Fagerhult så har inga speciella tankar inför matchen mot dem. Kollar man på vår serie så tror jag att Linköping och Jönköping kommer att slås om första platsen. Sen står den tredje och sista slutspelsmatchen mellan oss, Lockerud och Hovslätt.

21950918_492087687820241_7012582703748051871_o

Foto: Niklas Asplund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar