JAS-bloggen
Intervjuer

Bosönlägret avverkat med dubbla årskullar: ”De har ju ett VM-guld att hämta”

Efter det halvskrala mästerskapet tidigare i våras så har nu processen mot nästa VM inletts. Där kommer spelare 2000 och yngre göra upp, men nu är det spelare födda 1999 som har "sitt" år och som slåss för en plats i EFT. Redan nu fann vi dock flera 00:er i truppen som säkerligen kommer ha nyckelroller när VM-guldet ska återtas.

Under helgen så avverkades Bosönlägret för U19-landslagen där 34 spelare var kallade på respektive sida. En av dem var en back från Djurgården som sett fram emot lägret. – Förväntningarna var höga! Man har alltid hört om Bosön lägret när man var yngre och därför var det roligt att få veta att man själv skulle få chansen. Sedan sjukt roligt att alla Sveriges bästa 99:or och 00:or var samlade på en och samma plats, så man verkligen får spela med och lära känna dem allra bästa, säger Erik Oweling till bloggen.

Tempot och kvalitén var hög, något som Oweling snabbt blev medveten om. – Tempot på träningarna och matcherna var riktigt högt, det slog mig redan på första bollupvärmningen vi hade att det gick rysligt fort. Även närkamperna var inte likt något man var van vid, det smälldes friskt i sarghörnen! Och denna kombo med sjukt hög fart och väldigt hårt spel gjorde ju att allt på planen blev både tuffare och roligare.

Oweling var alltså uttagen på en backplats där han i år förväntas att konkurrera om en plats i Djurgårdens allsvenska lag och även vara en nyckelspelare i JAS-laget. Kände han själv att han bidrog under helgen? – Jag är aldrig nöjd haha. Nej men jag försökte bidra så mycket som möjligt med snack både på och utanför planen. Jag är så som spelare att mitt spel höjs desto mer kommunikation jag har med lagkamrater och coacher. Sedan försökte jag väll så gott det gick att bidra till offensiven med uppspel och liknande.

Någon spelare som överraskade på dig? – Tuff fråga! Alla 34 gubbar är otroligt skickliga innebandyspelare som imponerade stort på mig, men det är svårt att inte nämna Hampus Ahrén. Även fast jag sett honom spela innan och mött honom en gång så går den killen inte att sluta imponeras av. Den talangen han besitter är rent ut sagt löjlig, samt en så skön och ödmjuk kille utanför planen gör det inte sämre! Sedan några som jag mer eller mindre aldrig sett spela som var otroligt bra till exempel Adam Wedberg, Filip Stjärnberg, Oscar Domberg och Viktor Kastengren.

I början av November så kommer EFT:n spelas där Oweling självklart har som mål att ta en plats. – Inte omöjligt, men konkurrensen är stenhård. Såklart det vore väldigt kul och stort att få bära blågult på en sådan turnering men jag tar verkligen ingenting för givet!

Redan under fjolårets så ”smög man in” det här med att dubbla ålderskullar kunde få representera landslaget där t.ex. Rasbos/Storvretas Michael Jansson fanns med under VM. Även om stommen i truppen under Bosön var födda 1999 så fanns det många spelare födda 2000 som i allra högsta grad är med och konkurrerar om plats. – Bra upplägg! De yngre grabbarna har ett VM guld att hämta nästa år så bra att förbereda dem så mycket som möjligt redan nu. Sen skulle jag ljuga om jag sa att det märktes på planen att dem var ett år yngre, sjukt duktiga allihop!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar