JAS-bloggen
Intervjuer

Kom in på vakant plats – vann guld: ”Lirade på allt som var tillgängligt”

Under föregående helg så avgjordes JAS-Elitcup i Örebro, en av försäsongens höjdpunkter om man har intresse kring just denna turnering. I finalen skulle det bli ett derby där Lillån och Örebro ställdes mot varandra.

Lillån IBK var dock egentligen inte tänkt att vara anmälda utan tillkom ganska sent på en vakant plats och hade därmed en annorlunda syn på turneringens mål. – Vi hade några spelare skadade och visste på förhand att ett gäng skulle iväg redan efter dom två första gruppspelsmatcherna och spela match med Lillåns A-lag, så målsättningar inför cupen var väl mest att alla skulle få speltid och komma igång. Vi lirade runt på allt folk som var tillgängliga under cupen där vi till slutspelet saknade några viktiga pjäser, säger målvakten Jakob Forsberg till bloggen.

Man hamnade i en grupp tillsammans med Ledberg, KAIS Mora, Stenungssund och Hässelby. – På pappret var det en helt okej grupp, Mora och Ledberg hade man lite koll på sen innan och visste att du skulle bli två tajta matcher. Hässelby och Stenungsund är däremot två lag som vi aldrig stött på innan.

Man inledde med 1-1 mot Ledberg, följt av att slå stockholmslaget Hässelby med 5-1. – Jag tycker inte att vi gör något bättre/sämre i någon av matcherna. Det är två helt olika motstånd, Ledberg spelade smart medans Hässelby mest körde.

Man följde sedan upp med fyra nya poäng efter ett kryss mot KAIS Mora, samt en seger mot Stenungssund i sista gruppspelsmatchen. – Inför de två sista matcherna i gruppen så hade vi som sagt tappat några viktiga spelare, men lyckas ändå knipa en pinne mot Mora efter en svag start och kvittering med ca 1 sek kvar. Matchen mot Stenungsund är ungefär likadan som mot Hässelby där vi har god kontroll. Men gruppens bästa motstånd skulle jag säga att Ledberg stod för.

I kvartsfinalen så väntade Farsta, ett lag som varit ett stadigt slutspelslag under de senaste åren i JAS, men som det här året ser ut att mönstra en mer blandad kull. Vinst med 5-2 blev det till sist för Lillån. – 5-2 speglar matchbilden ganska bra, vi har ganska bra kontroll på matchen och skapar de farligaste målchanserna. Men vi gör en riktigt fin laginsats i den matchen och krigar för varandra.

I semifinalen som Forsberg fick se från sidan när Philip Svärd vaktade målet, så väntade Lockerud som alltså är regerande USM-mästare och har en stark kull 00:er. – Jag personligen spelade inte just den matchen men vi visste sen innan vad Lockerud hade och komma med, vilka spelare som var farliga och hur de gör sina flesta mål. Det är ett lag vi mött många gånger innan men då har de inte haft Nestorsson och Kronenberg som är en stor anledning till varför de tog hem USM. Men vi gick in och gjorde jobbet och det lönade sig helt enkelt.

I finalen blev det alltså ”drömmötet”, ett derby mot IBF Örebro i just deras egna cup. – Det är inte första gången man möter Örebro i viktiga matcher. Självklart är det speciellt, lite mer publik på läktaren och man känner nästan hela laget, men det är alltid lika roligt och spännande.

Finalen blev en tight historia, men tillslut så blev det grönklädda Lillån som knep guldet efter uddamålsvinst med 5-4 där Forsberg pekar på en viss sak som avgjorde.  Jag skulle säga att det är bredden som avgör finalen. Trots att vi hade ett gäng borta så har vi många spelare som kan spela fin innebandy och producera framåt. I Örebro är det femman med Embretzen, Ruud och Håkansson som gör nästan alla deras mål.

Som om det inte räckte med guldet så tog Forsberg även en plats i Allstar-Team, tillsammans med Isac Hjelm, Victor Bugarski, Jacob Embretzen, Linus Nestorsson och Isak Palmén. – Klart det är roligt att få en bekräftelse på att man har gjort något bra. Men det är trots allt när säsongen drar igång som man ska vara som bäst.

Isak Palmén som ganska nyss kommit tillbaka från skada och hyllas av Forsberg, men som även framhäver ett par andra namn. – Hela laget gör en otroligt bra insats men det är svårt att inte lyfta fram spelare som Isak Palmén, Viktor Westlin och vårat nyförvärv Oskar Wetteus som alla tre gjorde en del poäng under turneringen. Man ska även ha i tanken att Isak nyss kommit tillbaka efter ca ett halvårs skadeuppehåll.

21443001_818848974962338_956873473_n

Foto: Christer Palmén:

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar