JAS-bloggen
Intervjuer

Duon förlorade för IBK: ”Kommer ta död på innebandyn”

Sundsvall som såg ut att kunna matcha ett starkt JAS-lag, tappar nu två tunga pjäser då man inte lyckats ro i hamn den tilltänkta idén som fanns från början. Duon kommer istället tillhöra Granlo och spela i kombinationslaget Timrå/Granlo.

Simon Sparby har sin bakgrund i Ankarsvik och Granlo där han i Sundsvall även återfinns på stadens NIU-gymnasium. Under fjolåret så spelade han i IBK Sundsvall, både i division 1 och 2, samt JAS. Inför den här säsongen så var stadens allsvenska lag, Granlo, sugna på att plocka in både Sparby och hans lagkamrat Måns Höglin på en dubbellicens för att använda sig av den båda i spel. Nu har det dock blivit ändrade bud. – Både jag och Måns hade möten med IBK och Granlo där vi blev lovade att spela JAS med IBK. Vi skulle träna och spela matcher med Granlo och JAS med IBK. Det är även några som skulle spela divison 1 med Ankarsvik som skulle göra likadant. Då skulle våra JAS-träningar vara på våra NIU-lektioner efter som att alla ändå var där då.

Sen nu cirka en månad innan det drar igång sa IBK att vi inte får spela där om vi ska spela med Granlo! Jag tycker att oavsett om det handlar om innebandy eller vad som helst annat så ska man inte lova nått om man inte kan hålla det till 100 %, säger Sparby till bloggen om det förändrade läget.

Hur motiverades beslutet då är frågan som nu har lett till en radikal förändring. – IBK hade som sagt lovat en dubbelicens oavsett om vi hade spelat i Granlo eller Ankarsvik eller vilket annat lag som helst. Sen så ingick IBK ett samarbete med Ankarsvik, och där bestämdes det att ingen av dom lagen skulle ha några dubbellicenser, speciellt inte med Granlo. Så då fick jag och Måns välja på att spela med IBK/Ankarsvik eller Granlo. Varken IBK eller Ankarsvik vill sammarbeta med Granlo alls i längden så kommer det ta död på innebandyn i Sundsvall. Det är till och med så att när vi fick klart med ett samarbete med Timrå så var det folk från IBKs styrelse som ringde till Timrå och sa att ”Granlo går ej att sammarbeta med”. Bara några månader innan så hade IBK brutit ett samarbete med just Timrå utan att informera dem om det.

Kunde man hittat en annan lösning enligt dig? – Jag kan tycka att eftersom man lovat en dubbelicens på oss så borde man kunna löst det. Vi hade kunnat vara utanför deras samarbete och bara spelat JAS, och andra sidan så blir det sjukt roligt att vinna derbyna mot IBK i år.

Nu har istället Granlo och Timrå anmält ett lag tillsammans i JAS för att spelarna ska få möjlighet att fortsätta spela i JAS nu när chansen i Sundsvall försvann. – Det gick väldigt snabbt för oss att fixa ett eget JAS-lag, det var det första vi sa när vi fick reda på att vi inte fick spela med IBK. Men vi hade spelar kvar med Granlo även om det inte hade blivit något JAS.

Vad blir då största skillnaden jämfört med fjolåret? – Det kommer inte bli så stor skillnad från ifjol! Skillnaden är att vi får nog ett bättre lag, framför allt så får vi tränare och folk omkring som verkligen bryr sig att det ska gå bra för oss!

Vad hoppas du själv kunna bidra med under säsongen i respektive serie?  I JAS kommer jag såklart ha en mycket större roll i än i allsvenskan. Man ska nog kunna bjuda på en och annan korpig tjockis fin, men även lite Tom Nilsson gnugg i försvaret och på bänken. Sen i allsvenskan ska jag försöka göra min grej bara och visa vad jag kan. Kanske nån skön dragning då och då, men framför allt några skotttäck då blir Magnus och Per nöjda.

21291077_688019094727644_2115926612_n

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar