JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på DJ-JAS – Grupp G

Efter en tids mindre intensivt bloggande med Ängelholm Outdoor och annat så leveras här den sista DJ-gruppen, "Skånegruppen" med inslag av Småland och Blekinge. Sista gruppen alltså får ni bättre koll på här!

JAS G

Engelholm FBC

FBC Kalmarsund Ungdom

Karlskrona/KaRo IBF

Lund/IBK Lund Elit

IK Stanstad

Skurups IBK

Värnamo IK

Växjö IBK

Åstorp/Kvidinge IBS

Vinnare: Åstorp Kvidinge IBS

Utmanare: IK Stanstad

Poängligavinnare: Fanny Pettersson, Karlskrona/KaRo IBF

Tre spelare att uppmärksamma:

  • Maja Ekström, Åstorp Kvidinge iBS
  • Elin Lindahl, Skurups IBK
  • Alma Bäckstedt, FBC Kalmarsund Ungdom

Efter flera år där Stanstad varit det dominerande laget så kan vi nog få se lite förändringar här. Åstorp ses av många som toppfavorit och även av bloggen. Man hade med hela åtta spelare i Skånes SDF-SM trupp om jag inte tar helt fel och det var även namn som var tongivande i den truppen. Förra året var man poängen efter Stanstad i toppen och i år tror jag på ombytta roller. Utöver de duktiga 00:erna har man flera spelare födda 2001 och 2002 som är värda att hålla ett öga på. Moa Engwall gjorde t.ex. två matcher med klubbens pojklag förra året!

För Stanstad heter några av avbräcken Karolina Jansson, Anna Lindell, Sara Florentzon och Anna Nilsson, vilket självklart är sårbart för laget. Dock är man framgångsrika i junior och flickserierna och har spelare som kan fylla på underifrån. En slutspelsplats borde vara rimligt.

Värnamo klev in under fjolåret och stod upp bra och var enbart en poäng efter Åstorp i slutändan. Även detta är ett lag som gått bra på hemmaplan i sina distrikstsserier där man visat att man är ett ledande lag. Kan mycket väl vara med och fightas högt upp igen om man får träff i sitt spel. Tove Söderberg och Ida Nilsson som var lagets bästa poängspelare under fjolåret har dock valt spel i Ljungby istället.

Skurup är ett samspelt yngre lag där flera återfanns i klubbens div 2-lag under säsongen där man placerade sig högt. Nu gör man entre här mot tuffare motstånd i sin egen ålder och det återstår att se hur man hanterar det. Kan säkerligen slå en del ur underläge, men verkar ha en relativt tunn trupp överlag. Elin Lindahl är en poänggörare i hög utsträckning!

Kalmarsund fanns med förra året, men blev då ett av två lag i botten. Man tappar ett par namn på grund av ålder, bland annat Nellie Karlsson. Dock har många av spelarna fått division 1 rutin och man spelade samtidigt bra i sin 00/01 serie på hemmaplan, en serie som faktiskt vann av KaRo IBF vilket för oss in på en nykomling. En klubb från Ronneby/Kallinge i Blekinge som nu kombinerar med Karlskrona och kan bli intressanta. Fanny Pettersson har ett fint målfacit och framförallt näsa för målet. Etta i seriens poängliga, följt av Karlskronas Moa Österström där de tillsammans gjorde 72 mål på 12, respektive 11 matcher spelade. Hyperfarlig duo!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar