JAS-bloggen
Intervjuer

JAS-duo i ny miljö – tar plats i talanggrupp

Pixbo har på damsidan kunnat stoltsera med ett par starka generationer på frammarsch, där flera av dem i dagsläget spelar i SSL och även var med och spelade hem ett SM-guld säsongen 15/16. Nu är det nästa generation som står på tur och som får möjligheten att ta första klivet in i verksamheten.

Vendela Svarén och Josefine Beckman är båda födda 2000 och startade fjolårets säsong med att spela i division 1 samt Juniorallsvenskan, men fick under våren chansen att testa på spel i Allsvenskan. Nu har duon blivit uppflyttade till talanggruppen där man alltså får träna med A-laget under säsong, för att sedan under det andra året även spela Czech Open med laget. – Det känns självklart jättekul!! I och med att jag bröt handleden mitt i förra säsongen så blev resten av säsongen mer eller mindre spolierad för mig, just därför känns det extra motiverande, säger Svarén kring beskedet och Beckman stämmer in:

  • Självklart är de jätteroligt och spännande, alltid kul att få mer förtroende och utvecklas. Kul att få utdelning för något man faktiskt lägger ner väldigt mycket tid på och brinner för.

Man har redan nu hunnit vara med på lagets försäsong och fått testa på att träna och förbereda sig för spel i SSL. – Det har varit många hårda träningar med bra variation som samtidigt varit kul. Vi kombinerar intervaller med styrketräning på ett bra sätt så vi får lite av allt, och för min egen del så har det känts superbra hittills, säger Svarén till bloggen kring den träningen man har hunnit att göra hittills.

Man kommer även under säsongen träna ett pass inomhus med SSL-truppen och därmed få än mer möjligheter att utvecklas. Saker som de båda sedan kan plocka med sig in i sin egen matchmiljö. – Jag tror att de största skillnaderna mellan SSL och min nivå just nu är att det går snabbare och är mer fysiskt, man får tänka ett steg längre och spela smart. Det tuffaste kommer vara att hänga med och i längden orka men det kommer hjälpa mycket i allsvenskan att ligga ett steg före, säger Beckman kring möjligheterna.

Spel i Allsvenskan södra blir det, där man i princip kommer mönstra ett helt nytt lag med tanke på att stora delar av truppen har lämnat för andra föreningar som t.ex. IBK Göteborg. – Skillnaden från tidigare säsong är nog att jag inte kommer in som ny och känt på det ett litet tag. Laget i sig är de tidigare JAS och division 1 laget så lagkänslan har vi men motståndet ändras. Vi får ta en match i taget och se de som en utmaning, fortsätter Beckman.

Vad har man då för mål med kommande säsong?

  • Mitt personliga mål till nästa säsong är att spela många matcher. Med tanke på att jag missade många matcher förra säsongen så är jag är sjukt taggad på det. Att nå SSL och komma med U-19 är också två mål jag vill uppnå. Sen att försöka nå Innebandyfesten är ett givet mål att sikta mot, säger Svarén och Beckman är också inne på just Innebandyfesten.

– Jag vill utvecklas fysiskt och ta vara på de chanser jag får att utvecklas med ett så bra lag. Mitt största mål för säsongen är att kommer till Innebandyfesten som mer är ett lagmål.

Just slutspelet i JAS var något man missade under fjolårssäsongen. Nu spelar man i F-gruppen kommande säsong, en stor grupp med lag som Warberg, Partille, Lindås och Hovslätt.  Jag tror vi har bra chanser i år, Vi har många duktiga spelare i klubben och om man disponerar spelarna rätt så tror jag det kan bli riktigt bra, avslutar Svarén.

vendela_josefine

Duon som ingår i Pixbos talanggrupp kommande säsong. Foto: Pixbo Wallenstam. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar