JAS-bloggen
Intervjuer

Tidigare JAS-spelaren klar som coach: ”Hedrande att få förtroendet”

Förra året valde Herrestad och Vänersborg att kombinera ett lag i JAS, där man inte nådde slutspel, men hade ett par resultat som i efterhand kan ses som klart godkända. Inför kommande säsong väljer Herrestad att anmäla ett eget lag och man gör det med en ny tränare i spetsen som presenterades här i dagarna.

Axel Jacobsson, född 1997, har trots sin unga ålder samlat på sig en hel del erfarenhet med bland annat spel i både JAS och division 1. Han har både spelat i distriktslaget, samt är numera involverad som distriktslagledare där för Bohusläns distrikt. Nu är han presenterad som Herrestads nya JAS-tränare. – Det är ett uppdrag som jag är riktigt taggad för. Herrestad är min moderförening så det känns väldigt kul och hedrande att det förtroendet, säger Jacobsson till bloggen.

Jacobsson spenderade tre år i Hagfors på gymnasiet och just där spelade han i JAS själv. Det är dock lite mer än ett år sedan han spelade i just den turneringen, men har det hunnit bli någon förändring sedan dess? – Egentligen inte. Innebandyn i JAS har ju alltid varit väldigt fartfylld och teknisk, och jag tror inte de hunnits förändrats något större sen jag lira.

Ert eget lag, vad hoppas du kunna införa i spelet och vad för innebandy ska ni stå för?

  • Jag kollade en hel del matcher med detta gänget förra året, och de jag märkte då var att man verkligen jobbar som ett lag och sliter för varandra. Man slog ju bland annat Lockerud borta genom att verkligen slita för varandra och täcka mycket skott. Det är väl egentligen det vi kommer fortsätta jobba mycket, det hårda jobbet och viljan i försvarsspelet. Personligen hoppas jag att jag kan slipa till försvarsspelet, kontringsspelet och lite detaljer på offensiv planhalva.

Herrestad har gjort klart med en spelare hittills, men har en hel del talang i den befintliga truppen vilket Jacobsson belyser. – Vi har hittills gjort klart med Sebastian Andersson, en 99 från Grundsund. Sen har vi haft ett par killar som varit med och provat nu i början på försäsongen som ser riktigt bra ut, som jag hoppas få klart med. Annars är jag väldigt nöjd med det spelarmaterial som finns i truppen. De finns en hel del verktyg att plocka fram, inte minst Rasmus Olssons zorro!

Är det någon spelare som du tror kommer slå igenom kommande säsong? 

– Vårt nyförvärv Sebastian Andersson. Förra säsongen spelade ”Sebbe” division 6 innebandy, men jag tror att han kommer blomma ut ordentlig i år och få en viktig roll i både JAS och a-laget. Han visade på SDF-SM med 99:orna förra året att han är riktigt, riktigt bra.

Vem blir en nyckelspelare för er?

  • Vi kommer vara lite av en underdog och ska vi lyckas gäller det att hela laget är med och bidrar till 100%, de blir den viktigaste nyckeln. Men jag tror att Jesper Wallströms insatser kommer vara väldigt viktiga. Får han igång sitt spel så kommer han hänga dit många kassar och höja resten av laget.

Målsättningen för säsongen, den har Jacobsson klar framför sig. – Vi kommer vara en underdog i våran grupp, och vi hoppas kunna överraska rejält. Förra året visade killarna att de kan slå de bra lagen när de gör bra prestationer. Så vi kommer gå in med inställningen att varje match göra en så bra prestation som möjligt, så får vi se vart det leder. Målet och förhoppningen är att vara med och kriga om de sista slutspelsplatserna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar