JAS-bloggen
Intervjuer

AIK presenterar ny ledarstab: ”Göra spelarna redo för SSL”

Under Magnus "Binge" Jäderlunds styre så har man börjat bygga det "nya" AIK i SSL och nu presenterar man nästa steg i sin verksamhet när man i klubbens juniorlag gör klart med höstens nya tränare.

AIK har under de senaste åren haft svårt att prestera resultat som imponerar på juniorsidan. Nu i dagarna är det klart med en ny ledarstab, där bland annat Alexander Vestman kliver in. Vestman som på sin meritlista bland annat har ett guld i SDF-SM i P17 klassen med Stockholm och tränat Tyresös Allsvenska herrlag. – Först och främst är det för jag har saknat junior innebandyn. Det ska bli riktigt roligt att få jobba med juniorer igen. Sen har jag alltid hejat på ”gnaget” så det var ett lätt val, säger Vestman till bloggen om sitt nya tränaruppdrag.

Utöver Vestman så kommer Jimmy Rödlund och Markus Wahlström vara med i tränarstaben som ska ta laget framåt. – I nuläget ser det ut så att jag och Jimmy har delat tränarskap och Marcus hjälper till oss med det mesta. Sen har vi Richard som Team Manager. Alla kommer bidra med mycket glädje och energi.

Som det nämndes ovan så har AIK haft svårt att prestera resultat och i JAS t.ex. så är det inga superimponerande siffror man visade upp från fjolåret, där man till sist spelade in 18 poäng. – Det har du rätt i, dock så känns det som dom har något på gång nu. Arbetet med juniorsidan började inte i år, den har hållit på ett tag nu, men det tar tid att bygga upp en stabil och bra junior verksamhet. Så vi kommer fortsätta bygga långsiktigt och göra våra juniorer redo för A-lagspel.

Hur är tanken att tränings och matchupplägg kommer se ut?

– Vi kommer träna likt en A-lags verksamhet, för att göra dom redo för A-laget. Matchupplägget är att vi kör Stockholmsligan, JAS och några cuper.

AIK:s A-lag har stått för en ung satsning senaste två åren. Förra året så värvade man bland annat Simon Götz och Axel Larson, en ung duo som fick mycket förtroende och i målet testades Jonte Hjelm vid några tillfällen. Till den här säsongen har man plockat in Sebastian Johansson, Jack Noaksson och Linus Hellqvist och en spelare som Adam Forslöv är ett annat exempel på en ung kille som fått förtroende under de senaste åren. Kan denna unga satsning även locka folk till klubbens HJ-lag tro? – Absolut så kommer det locka spelare till AIK, dom gör helt rätt med att satsa ungt. Det är denna väg man måste ta för att vara med och slåss med resten av Sverige.

Är det några nyförvärv på gång in, eller som redan är klara?

  • Det är alltid spelare på väg in i AIK. Dock så håller vi det för oss själva tills det har kommit upp på hemsidan.

Hur ser årets målsättning ut överlag, om vi tittar till JAS?

  • Målsättningen för oss är att lära oss våran filosofi till att börja med. Ryggraden måste sitta på plats innan vi kan börja sätta mål .Ett av våra mål som vi har dock är att göra spelarna redo för SSL.

Vestman tillägger:

– Vi kommer jobba mycket med att skapa positiv ENERGI, vi är överallt.

https

Här, AIK mot Farsta i fjolårets JAS-grupp. Stöter man på varandra i år igen? Foto: Tomas Brogärd.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar