JAS-bloggen
Intervjuer

SSL-meriterad yngling till Karlstad: ”Våra chanser i JAS är stora”

Karlstad kommer till hösten att spela i den Södra Allsvenskan och efter att ha plockat in bland annat Jonas Linder från Skoghall, så kunde man här under helgen presentera nästa värvning, även det en ung back som hämtas in från Helsingborg för att spela Allsvenskan och JAS.

Adam Wedberg var under den gångna säsongen ett av de yngre namnen som ploppade upp i den Svenska Superligan när han fick prova på spel med FC Helsingborg. Efter två år nere i Skåne så har Wedberg bestämt sig för spel i Karlstad, en klubb betydligt närmare hans hemort, Billingsfors. – Prata mycket med familjen efter några månader bara att få komma hem igen. Jag tycke väl att de var bra och gå ut ettan först innan flytt, sen kom jag upp till herr-laget och kände då att detta är värt en chans. Kunde inte riktigt kasta bort den, säger Wedberg till bloggen.

Backen har alltså spenderat två år nere i Skåne och Helsingborg, dit han flyttade för att gå NIU. Nu återvänder han som en bättre spelare. – Det jag förbättrat är väl fysiken mest, går in i närkamper hårdare. Sen är de mer det snabba spelet som man måste ha i SSL.

Wedberg har kombinerat spel i SSL, med spel i JAS och samt ett fåtal matcher i divison 2. Kan det finnas en viss press på Wedbergs axlar? – Har egentligen spelat mer SSL än juniorserierna. Gjorde nio matcher i JAS + slutspelet,. Känner absolut ingen press alls, de flesta i Karlstad  har också spelat SSL. Känns inte heller som jag värvades för att spela division två utan det är allsvenskan som gäller och ingen press känner jag.

Karlstad åkte ju ur SSL som de flesta säkerligen vet och man kommer nu istället spela i den tuffa allsvenskan södra, där det bland annat vankas derby mot Skoghall. Målsättningen, den är klar dock. – Som sagt många har spelat i SSL och vi vet vad vi vill. Vi går för att gå upp igen annars hade inte Karlstad varit ett alternativ för mig. Går till Karlstad för att bli mer redo för SSL än vad jag var förra året.

Utöver Wedberg så har Karlstad även värvat Jonas Linder från Skoghall, en annan ung back född 1999. Under säsongen så anslöt även Max Haffling och Erik Björklund till föreningen och det är ett starkt lag man kan mönstra i JAS kommande säsong. – JAS är ju de roligaste när man är junior, att få kombinera juniorallsvenskan med allsvenskan blir galet kul. Chanserna i JAS tror jag blir stora nu när även Jonas Linder kommit. Mött han flera gånger med distriktslaget och det är ingen dålig spelare, så våra chanser i JAS tror jag är stora.

Det fanns ingen tanke på att flytta hem helt till Billingsfors?  Första året i Helsingborg fanns det ju en tanke på det.  Nu när jag fick denna chansen fanns det inte så mycket att tänka på egentligen, när Karlstad hörde av sig visste jag att jag ville dit. Karlstad ligger ungefär en timme från Billingsfors så flytta hem helt och pendla hade blivit svårt. Har även turen att farsan jobbar i Karlstad så detta kommer bli en grym säsong! Längtar redan efter flytt.

6817698

Wedberg, här med Karlstad sportchef, Michael Bergqvist.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar