JAS-bloggen
Okategoriserade

Det är dags att ta tillbaka tronen – U19 siktar på guld

I det senaste mästerskapet blev Sverige historiska. Inte åt det positiva hållet, tvärtom. Man missade finalen och inte ens ett brons lyckades man säkra i slutändan. Det var kullen med spelare födda 1996 som inte lyckades uppnå förväntningarna och därefter har det varit en kamp mot klockan att vara redo inför årets VM på hemmaplan.

Det är nere i Växjö som det kommer avgöras, där Sverige har chans att ge sig själva en gruvlig revansch. Att göra det på hemmaplan, inför hemmafansen, det skulle smaka än bättre. Sett till landskamperna man haft dock, så kommer det bli allt annat än lätt. Finland, Tjeckien och Schweiz vill på nytt bjuda på bra motstånd, vilket vi fått erfara i både EFT och Finnkampen. Har våra bästa juniorer rätt miljö för att utvecklas? Ger Svensk Innebandy förutsättningarna och verktygen som ska ge oss platsen längst upp på tronen igen? Det återstår att se. Klart är att sedan förra VM så är det en ny tränarstab där Markus Puskala är huvudansvarig, assisterad av AIK-legendaren, Patrik Edgren. Man har fått chansen att jobba fram en väg för att ta guldet och truppen man har tagit ut, den ser ni nedan.

Målvakter
Andreas Blom, Linköping FBC
Pontus Zarins, IBF Västerås

Utespelare
Olle Åhman, IBF Örebro
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Patrik Burman, RIG Umeå IBF
Oskar Malmgren, Jönköpings IK
Hannes Karlsson, IBF Örebro
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Filip Kalentun, Lindås IBK
Otto Weidman, Jönköpings IK
Adam Dahlqvist, Lindås IBK
Linus Holmgren, Umeå City IBK
Filip Björk, RIG Umeå IBF
Mattias Jansson , IK Sirius IBK
Kasper Broby, RIG Umeå IBF
Kevin Haglund, Salems IF
Filip Wiklund, Fagerhult Habo IB
Michael Jansson, Rasbo IK
Kalle Bylund, Partille IBS
Jesper Colling, Karlstad IBF

En trygg trupp, där man egentligen jobbat med samma grundspelare hela tiden sedan kullen med spelare födda 1998 gjorde sina första landskamper. Jonathan Bodenmalm är ett namn som testats, men som nu är skadad. Felix Göthberg och Isac Lindblad har också fått testa på, men är inte uttagna den här gången. Samma spelare i princip som återigen får chansen. Senaste i Finnkampen blev det förlust i en fight, kryss i den andra. Är man bättre förberedda på det fysiska och höga tempot nu? Vad har spelarna fått för direktiv att förbättra? Vad har man som lag, tänkt att ändra på till VM? Frågetecknen, dom finns där.

Vad för spelare saknas i den här konkurrensen då? Jo, det finns väl ett par namn som utan tvekan hade kunnat vara med och konkurrera.

Rasmus Lundström, Lindås IBK – Väldigt komplett spelare. Hade klarat av att spela på båda ytterpositionerna utan problem. Fin teknik och utför många moment med väldigt hög kvalité. Kunde utan tvivel haft en plats.

Emil Lundmark, IBF Örebro – En magiker och en matchvinnartyp. Fått stort förtroende i Örebro och stått för magnifika framspelningar emellanåt. Kanske inte en gubbe som behöver ta plats på tre femmor, men perfekt att kunna använda i avgörande lägen, för att förändra en matchbild. En roll som jag ser att Kevin Haglund skulle kunna ha nu, men som är mer av en målgörare och matchvinnare på det sättet, inte samma färdigheter i de andra momenten.

Jacob Embretzen, IBF Örebro – Ytterligare en ung gubbe från Örebro som fått stort förtroende och tagit det. Född 1999, men redan gjort sin andra säsong i allsvenskan. Mogen i spelet, avig och svårläst. Absolut inte sämre än de andra rightalternativen som finns i truppen.

Backsidan och centersidan är lagets starkaste delar och där är konkurrensen stenhård överlag, därför är det svårare att ifrågasätta just detta. Göthberg, Seth, Jacob Pettersson, Hedin, m.fl, kunde samtliga varit aktuella de med. Oavsett vad, så ska Sverige alltid slåss om guldet.

Det är dags att ta tillbaka tronen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar