JAS-bloggen
Listor

9 lag som överraskande under säsongen

Har valt att plocka ut nio lag som under den gångna säsongen överraskade och överträffade sina prestationer, sett till hur mångas förväntningar var. Valde fem lag på HJ-sidan och fyra på DJ-sidan som överlag haft mindre deltagande lag. Nedanför ser ni vilka lagen är och vad de presterat!

HJ:

IBK Lockerud Mariestad:

Många trodde nog att kullen med spelare födda 1997 var den starkaste man hade, en kull som två år i rad åkte ut i slutspelet och inte nådde Festen. Det här året så såg man till att lyckas fullt ut. De spelarna som skulle prestera och bidra med rutin, gjorde det, samtidigt som lagets unga 00:er levererade direkt, utan att behöva någon större ”anpassning”. Väl på Festen så fick man det tungt, men sett till att man vann guldet i P16 där många spelare dubblade, så var det nog någorlunda väntat.

Hovslätts IK:

Bara att ta sig till Innebandyfesten är stark, vilket nog inte många trodde på förhand att laget skulle göra. En vass offensiv med mycket gjorda mål har varit lagets framgångsfaktor, men det syndes sedan i Uppsala att man hade svårt att stå upp mot ett riktigt vasst gäng som RIG t.ex. Har kvar stora delar av laget nästa år och kan fylla på med yngre duktiga spelare.

Salems IF:

Efter fjolårets succé så följde massvis med avhopp i olika former. Spelare blev för gamla, bytte klubb eller började på RIG. Truppen såg på förhand mycket tunnare ut och även om bloggen tippade laget som en utmanare i sin grupp, så trodde jag inte att laget skulle nå Festen. Ett starkt kollektiv med en poängsprutande Haglund i toppen räckte långt, där man dock i playoff hade andra spelare som stegade fram när Haglund saknades. Starkt! Har dock tagit en ”offerkofta” med jämna mellanrum, vilket man ändå får köpa sett till avbräcken man hade, i alla fall enligt bloggen. 

Vara IBK:

Nog för att det går att diskutera gruppens kvalité, men laget var inte alltför långt borta att nå slutspelet. Nykomlingar inför säsongen med en stomme av spelare födda 2001, spetsat med ett fåtal spelare födda 98-99. Man slog Lockerud på hemmaplan och skakade Partille ordentligt. Till sist räckte man inte till, men till hösten lär laget få en helt annan stämpel.

CL98 IC:

Nystartade JAS-laget, där många återvände efter att ha tillhört Kalmarsunds organisation i ett år, kombinerat med ett par spelare utifrån, bland annat Filip Gustafsson. Nog för att man hamnade i en grupp som var klart överkomlig, men att träffa rätt direkt med såpass många orutinerade spelare och samtidigt vara nära att slå Lockerud i playoff ett, det imponerar. Lär bli vassa till hösten!

Bubblare: IK Sirius IBK, Mölndals IBF/Frölunda IBK, SST Net Landskrona IBK, Onyx IBS, Borås IBF

DJ:

IBK Lockerud Mariestad:

Att laget var bra, det var ingen nyhet. Att laget skulle gå långt, var ingen superskräll.Kullen med spelare födda 1999 tillhör en av landets bästa och med spets som Loneberg, Stenberg och Nyman, uppbackade av en stark trupp och en duktig målvakt, så blir man tunga att möta. Det som är mest imponerande är på sättet man vinner, där man rakt igenom ser otroligt starka ut och är ohotade i flera matcher. Att man skulle vara såpass starka, det var överraskande. 

IBF Linköping:

Om jag inte missminner mig så fanns det två Linköpingslag anmälda först, men IBF blev det som kvarstod. Man hade gått bra i flera av juniorserierna säsongen innan när man tillhörde Linköping Ungdom, men här var man en ny bekantskap. Många av spelarna gick även bra i division 1-laget där man vann serien och i slutändan stod man för flertalet imponerande prestationer. Föll till sist mot Rönnby och kunde lika gärna varit ett lag på Festen.

Täby FC IBK:

Laget som tillkom sent i B-gruppen när flera andra lag drog sig ur, däribland Sandviken och Strömsbro. Består av spelare födda 2001 och har förmodligen därmed turneringens yngsta lag. Att laget hade visat upp fina resultat i sina junior och ungdomsserier tidigare var ingen nyhet, men att man skulle gå såhär bra var en överraskning. Vann till sist gruppen, där man dock kan vara frågande till hur kvalitén var. När det vankades slutspel så blev man överkörda av Örnsköldsvik och där kom verkligen ikapp. Oerhört spännande att följa kommande säsong!

Hovslätts IK:

Var i alla fall av bloggen, uträknade i gruppspelet och i playoff. I gruppspelet knep man till sist en plats före Pixbo vilket undertecknad inte alls räknade med, speciellt med tanke på att några av lagets mest framstående spelare hade gått till Jönköping. Hade något svårare att hävda sig uppe i Uppsala, men trots allt, en fin säsong!

Bubblare: Hagunda IF/FBC Uppsala, Telge/Järna, Backadalen/Surte

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar