JAS-bloggen
Intervjuer

Salem till Festen: ”Vart uträknade som lag under säsongen”

Två gånger om har bloggen i spetsen tippat ut Salem som dock motbevisat och nu är klara för Innebandyfesten. Det trots att man fått klara sig utan sin stora poängkung, Kevin Haglund.

På förhand stundade det en enligt många, oviss match där Salem och Karlstad ställdes mot varandra i playoff 2. – Vi visste att det skulle bli en tuff uppgift men vi har en gameplan som vi känner oss trygga med och så det var bara att köra på, säger Salems Elias Lunnestad till bloggen.

Vad visste ni om Karlstad som lag?

– Vi hade ingen bra koll alls på Karlstad. Inför Gävle så åkte coacherna ner och kollade på en av deras matcher men det blev inte så inför Karlstad. Vad man såg i play off 1 matchen så gjorde Colling det bra så det var vi förberedda på.

En bra start blev det när man dels kunde göra 1-0 i sitt eget boxplay, för att sedan göra 2-0 i sitt powerplay. – Sjukt viktigt med en bra start, då får man en fot in i matchen och sen är det bara att jobba vidare och fortsätta på det flowet.

Den första perioden fortsatte i hemmalagets tecken. Till sist slutade den hela 4-0. – Första perioden fanns det nästan bara ett lag på banan, vi gjorde det sjukt bra. Sen kan det såklart bero på att Karlstad är sega i benen efter en lång bussresa.

I den andra perioden var det dock lite omvända roller. Salem missade både straff och powerplay i periodens slutminuter och innan det hade Karlstad reducerat två gånger om, dels i powerplay.Det blir alltid nervöst på slutet av sånna här viktiga matcher men jag tyckte vi löste det bra tillslut ändå!

4-2 inför sista perioden. Vad pratar ni igenom då?

  • Inför sista perioden försöker vi bara sprida glädje och få igång positiv energi, vi ledde matchen och tränarna sa åt oss att gå in och ge allt sista 20 och göra det tillsammans.

I den sista perioden föll enbart ett mål, ett mål som gjordes av Karlstad och som därmed fastställde slutresultatet till 4-3. – Tycker vi gör en väldigt bra första period som sagt. Andra och tredje är inte lika bra men vi gör det vi ska och vinner matchen. Grym laginsats!

Nu när vi kliver in i Innebandyfesten, vad tror du om era chanser? Ser du er som underdogs?

– Vi har vart ganska uträknade som lag under hela säsongen men vi tror på oss själva och ger allt, sen så är det såklart riktigt tufft motstånd på Innebandyfesten men vi ska åka dit och göra vår grej, så får vi se hur långt det räcker.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar