JAS-bloggen
Intervjuer

Chans på tredje raka guldet: ”Finns inget annat än tredje raka”

JIK kunde till sist säkra platsen på Innebandyfesten och det är positiva tongångar som råder inom föreningen, speciellt med tanke på att klubbens kombinerade DJSM-lag med Hovslätt sedan tidigare har säkrat sin plats i Uppsala. Idag stod Nykvarn för motståndet.

Som undertecknad skrev innan så fick JIK favoritskapet mot Nykvarn, vilket inte är helt oväntat sett till hur laget presterat den här och tidigare säsonger. – Det kändes som övriga såg oss som favoriter och därmed var det lite nervöst och spänt inför matchen, säger Simon Hedin till bloggen.

Det var dock gästande Nykvarn som startade starkt och gjorde både 0-1 och 0-2 via Pelle Hansson och Liam Arvidsson. – Vi släpper två mål ganska tidigt i första perioden där nykvarn kontrar och sätter båda bollarna på liknande sätt, skulle inte påstå att vi inte var på tårna, utan nykvarn utnyttjade våra bollatapp bra.

Tack vare ett powerplay kunde dock JIK reducera via just Hedin och samme Hedin satte även 2-2 innan pausen. – Jag kan tycka att 2-2 inte riktigt speglar matchbilden, vi har ett ständigt tryck och skapar lägen varje byte.

I den andra går man upp till 4-2, men det riktiga ”rycket” kom aldrig utan Nykvarn kunde bita sig fast i matchen via en 4-3 reducering av Pelle Hansson. JIK som även han bränna ett powerplay i slutet av perioden. – Andra perioden spelar vi upp oss ännu mer och hade kunnat göra fler en två mål.

I den sista perioden så kontrollerar man matchen, gör tidigt både 5-3 och 6-3, där matchen till sist slutar med 7-5 efter att Nykvarn gjort ett försök i slutskedet. – Vi äger större delen av matchen och skapar flest lägen, nykvarn kontrar bra men har inte så mycket etablerat på oss mer än sista fyra när de plockade keepern.

Jönköping kan alltså på nytt stoltsera med ett lag på Innebandyfesten, där man under de tre tidigare säsongerna haft lag i dubbla klasser. Nu ”bara” i JAS-klassen. Vad ligger egentligen bakom framgångarna? – Jag tror att Sandagymnasiet har en stor inverkan i det hela. Många som kommer utifrån och väljer Sandagymnasiet hamnar ofta i JIK och bidrar ofta med spets i lagen. Dessutom så finns redan bredden där, vi spelade till exempel med 30 olika spelare i gruppspelet där alla skötte sig bra och levererade. Tror inte något lag har den bredden vi har, vilket är viktigt för att utvecklas och vinna tuffa matcher.

Just i JAS-klassen kan Jönköping ta sitt tredje raka guld, efter att både 96 samt 97-kullen tog guld. Flera av spelarna har dock rutinen sen tidigare, varit med och tagit guld och vet vad det handlar om. – Nu är vi i Festen! Finns inget annat än det 3:e raka guldet i sikten. Håller vi oss skadefria och friska så tror jag chanserna ger oss goda förutsättningar med att mäta sig med resterande sju lag!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar