Rönnby till Festen på nytt efter en avvaktande inledning

Traditionsstarka Rönnby tippade undertecknad som segrare med två mål inför matchen. Seger blev det, men dock inte med två mål. IBF Linköping som stått för en stark säsong dock och ska känna sig nöjda.

Rönnby begav sig till Linköping för att inleda playoff 2 med att möta IBF Linköping, där bloggen hade tippa gästerna som knapp favorit. – Vi visste att hallen var liten och att Linköping skulle vara bra, så vi pratade mycket om kämparglöd och attityd innan matchen. Trots resultat skulle vi fortsätta jobba under alla 60 min, säger Rönnbys kapten, Rebecka Lindfors till bloggen.

Den första perioden blev en försiktig sådan, där båda lagen fick gå till pausvila med en nolla på tavlan. – Första perioden tycker jag var väldigt avvaktande från båda sidor eftersom inget lag ville göra bort sig.

I den andra så kunde hemmalaget göra 1-0, men Rönnby vände på steken där Lindfors själv stod för ett av målen. – Vi var fortfarande ett avvaktande lag i andra perioden och när målet i baken kom kände vi att det var dags lägga i en högre växel. Eftersom Linköping hade ett lågt defensivt försvar fick våra backar mycket ytor och därför vi gjorde två mål i andra perioden. Det vi gjorde bättre var att trycka ner bollen djupare i vår offensiva zon och hotade mer mot mål.

I den tredje perioden så fortsattes lagen att följas åt och Rönnby kunde egentligen aldrig ”rycka”. Ledningen med två bollar kom först 18.09, när Lindfors gjorde sitt andra för dagen. – Linköping hade ett tätt försvar och var väldigt duktiga på att hålla oss längst sargerna. Vi hade mycket boll, men kom inte igenom ordentligt i början. I slutet av perioden kunde vi dock utnyttja deras misstag till vår fördel.

Till sist vann man med 3-4 efter att Linköping hittat en reducering i slutet av matchen. Vad kan man då ta med sig och vad behöver man lägga fokus på? – Ta med oss den kämparglöd vi hade mot Linköping och det lir vi haft under seriespelet. Det vi borde träna mer på är nog att spela mot uppställt försvar.

Andra lag som är klara för Innebandyfesten i skrivande stund är bland annat Nacka Wallenstam, Bele Barkarby och Lockerud. Hur långt kan Rönnby egentligen gå? – Det kommer bli väldigt tuffa matcher i Uppsala och vi får ta en match i taget helt enkelt. Det som avgör vilka som vinner festen är dagsformen på alla lag under den helgen.